Președintele ANPC a semnat ordinele pentru încetarea practicilor înșelătoare și incorecte în cazul a 11 bănci

Președintele ANPC a semnat ordinele pentru încetarea practicilor înșelătoare și incorecte în cazul a 11 bănci

Președintele ANPC a semnat ordinele pentru încetarea practicilor înșelătoare și incorecte în cazul a 11 bănci, cărora le-a transmis să înceteze cu amenințările.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Au fost verificați 11 operatori economici financiari la care s-au descoperit practici comerciale înșelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor, prin faptul că, pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat și 75% dobândă.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Băncile contestă amenzile

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Băncile din România fac front comun și contestă în instanță amenzile primite de la ANPC.

”Comunitatea bancară ana­li­zează toate pârghiile legale pentru co­rectarea acestei nedreptăţi şi tra­gerea la răspundere a celor responsabili pentru prejudiciile grave de imagine aduse sectorului bancar.

Defăimarea instituţiilor de credit prin afirmaţii eronate şi calomnioase re­prezintă un abuz şi apreciem că acest tip de retorică nu poate să fie to­lerat în spaţiul public. În acest context, considerăm necesar ca in­sti­tuţiile ierarhice superioare să inter­vină cu celeritate”, spun reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

Noi grafice de rambursare?

Autorităţile statului recomandă emiterea unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât și pentru cele viitoare, unde principalul credit datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale.

Băncile ar putea fi investigate sub două aspecte de către Consiliul Concurenței: odată pentru trucarea ROBOR-ului și odată pentru practici înșelătoare privind calculul dobânzilor.

ROBOR stagnează

Potrivit BNR, indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditul Prima Casă, a stagnat la 6,25%. În ceea ce privește ROBOR la 6 luni, acesta a scăzut la 6,31%.

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor – IRCC – reglementat de OUG nr.19/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative este 5,98%.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191