Cum manipulează Clotilde Armand: Primarul anunță că violatorii și criminalii vor scăpa de dosare, ca urmare a Deciziei ÎCCJ privind prescrierea, deși violul și omorul nu se prescriu

Cum manipulează Clotilde Armand: Primarul anunță că violatorii și criminalii vor scăpa de dosare, ca urmare a Deciziei ÎCCJ privind prescrierea, deși violul și omorul nu se prescriu

Sâmbătă, 29 octombrie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind prescrierea faptelor, odată cu „numele celebre inculpate” în marile dosare de corupție, vor scăpa de pușcărie și violatorii, și criminalii.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Numai că, potrivit legislației în vigoare, faptele de omor și viol sunt fapte imprescriptibile. Potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Art. 153, alin. (2) litera b), prescripţia nu înlătură răspunderea penală în cazul „infracţiunilor prevăzute la art. 188 şi 189 şi al infracţiunilor intenţionate urmate de moartea victimei”. Este vorba despre faptele de omor (Art. 188) și omor calificat (Art. 189).

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

De asemenea, prin Legea nr. 217/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și pentru modificarea art. 223 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, și violul a fost adăugat pe lista faptelor care nu se prescriu.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

„La articolul 153 alineatul (2), după litera b) se introduce o literă nouă, litera c), cu următorul cuprins: c) infracțiunilor prevăzute de art. 218 și 220”, se precizează în Legea nr. 217/2020.

Articolul 218 se referă la infracțiunea de viol, iar Articolul 220, la actul sexual cu un minor. Așadar, și aceste infracțiuni au devenit, în anul 2020, imprescriptibile.

Clotilde Armand: „Nume celebre inculpate și acuzați de corupție vor scăpa de dosare (plus violatori și criminali)”
„Nu vă supărați că revin cu subiectul:
câte televiziuni sau posturi de radio au discutat despre „Marea Amnistie” – nume celebre inculpate și acuzați de corupție vor scăpa de dosare (plus violatori și criminali)? Opinia publică nu știe nimic despre deciziile CCR și Curții Supreme și despre consecințele acestora în societatea. Pentru că înainte de Marea Amnistie acest guvern a avut grijă să fie implementat programuul Marea Tăcere – bani de la partidele PNL și PSD pentru „presă”.

„Toleranța zero față de orice act de corupție va produce schimbări profunde și benefice la nivelul întregii societăți”, spunea șeful statului în urmă cu doi ani. Și a făcut exact invers. Lupta împotriva corupției nu a fost o prioritate pentru premierul de la Grivco. Iar domnul președinte are toleranță zero față de principiile fundamentale care consolidează democrația. Justiția și statul de drept au ajuns fără conținut în timpul mandatelor sale. Infractorii și corupții sunt nevinovați pentru actuala putere și trebuie eliberați neapărat din închisori.”, a fost mesajul postat de Clotilde Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191