Cum să ai parte de răcoare în casă, dacă nu deții aparat de aer condiționat. Ce să schimbi în locuința ta pe timp de caniculă

Cum să ai parte de răcoare în casă, dacă nu deții aparat de aer condiționat. Ce să schimbi în locuința ta pe timp de caniculă

Canicula le dă mari bătăi de cap românilor, iar vremea va rămâne la fel de caldă și în următoarele zile. Chiar dacă nu ieși afară, probabil și în locuința ta aerul este aproape la fel de cald. Iată cum poți să te bucuri de răcoare, chiar dacă nu deții aparat de aer condiționat. Trebuie doar să schimbi câteva lucruri din casă.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Temperaturile au devenit din ce în ce mai mari în România, încă din luna iunie. S-au înregistrat, până acum, peste 33 de grade Celsius, iar valorile din termometre continuă să crească. A fost emis cod roșu de caniculă pentru mai multe județe din România, astfel că oamenii trebuie să se pregătească corespunzător.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Cum să te bucuri de răcoare în locuință, dacă nu ai aer condiționat

Aerul condiționat a devenit un ”must-have” în ultima perioadă, mai ales dacă locuiești într-un bloc la etajele superioare. În cazul în care nu ai un astfel de aparat, aerul din casă poate fi influențat de câțiva factori. De exemplu, poți să îți schimbi lenjeria de pat cu una confecționată din bambus sau din bumbac 100%.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Cu ajutorul lor te poți bucura de un somn liniștit, căci îți vor menține corpul rece pe tot parcursul nopții. De asemenea, poți să cumperi draperii opace, căci acestea nu vor permite trecerea razelor de soare în camera ta. Așadar, tot ce trebuie să faci este să le ții trase pe tot parcursul zilei, încă de dinainte să răsară soarele.

O altă modalitate prin care să menții un aer cât mai răcoros în casă este să aerisești încă de la primele ore ale dimineții, iar mai apoi să menții fereastra închisă pe tot parcursul zilei și acoperită cu orice fel de draperie, preferabil cât mai închisă la culoare.

Cât de nociv este aerul condiționat pentru sănătate

Deși foarte multă lume îl folosește, în speranța că va trece cu bine de caniculă, aerul condiționat trebuie folosit doar după câteva reguli, astfel încât să nu îți afecteze sănătatea. Așadar, oricât de cald ar fi afară, trebuie să ai grijă la temperatura la care îl setezi. Temperatura extremă nu este deloc benefică pentru corp.

De asemenea, este recomandat să stai la o distanță rezonabilă față de aparatul care îl răspândește, căci poți inhala aer mai rece decât ar trebui, iar astfel să te confrunți cu dureri de gât sau de cap.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191