Cum va fi vremea de Crăciun în 2022? Vom avea sau nu zăpădă?

Cum va fi vremea de Crăciun în 2022? Vom avea sau nu zăpădă?

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna decembrie 2022.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Potrivit meteorologilor, această iarnă va fi mult mai blândă și cu precipitații, sub formă de ninsoare, extrem de puține.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Cum va fi vremea de Crăciun în 2022

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Directorul ANM, Elena Mateescu a anunțat că următoarele luni de iarnă vor fi blânde, însă vor exista și zile cu temperaturi scăzute de până la -15 grade Celsius.

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă.

Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a mai declarat directorul ANM.

Meteorologii estimează pentru perioada 25-30 decembrie temperaturi maxime cuprinse între 4-6 grade, în timp ce minimele se vor situa între -3 şi 0 grade.

În ceea ce privește noaptea de Revelion, temperaturile vor fi mai scăzute, iar minimele vor ajunge şi la -5 grade Celsius, în timp ce maxima va urca în jur de 3 grade.

Începutul anului 2023 vine cu temperaturi maxime de 3-6 grade şi minime de -1- +1.

Vom avea sau nu zăpădă de Crăciun în 2022?

Meteorologii europeni exclud aproape complet zăpada în Europa Centrală, de Crăciun și Revelion, cu excepția zonelor de munte.

În România, temperaturile minime ale lunii decembrie vor ajunge la -15 grade noaptea în toată țara.

Temperaturi mai joase decât cea de -15 grade celsius, vor fi la cotele înalte ale munților și în anumite zone din țară, cum ar fi Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc sau Lunca Ilvei, unde este posibil să avem minus 23 – minus 25 de grade Celsius, în a doua jumătate a lui decembrie.