Cum va fi vremea în luna august. Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune la ce să ne așteptăm

Cum va fi vremea în luna august. Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune la ce să ne așteptăm

Cu toții am fost nevoiți să facem față temperaturilor extreme care au pus stăpânire peste țara noastră, în această lună. Din păcate, potrivit directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, se pare că vom continua să ne confruntăm cu temperaturi ridicate și în august.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit directorului general ANM, se pare că luna august va fi și ea una fierbinte, iar săptămâna 5 – 12 august ar urma să fie cea mai caldă. De asemenea, în perioada cuprinsă între 12 și 26 august vom avea, de asemenea, temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Estimările actuale privind ultima lună de vară indică o probabilitate destul de ridicată ca în fiecare săptămână, temperaturile medii să înregistreze valori mai ridicate decât în mod obişnuit şi cea mai caldă săptămână pare a fi 5-12 august. De asemenea, săptămânile 12-19 august şi 19-26 august, practic cele trei săptămâni indică o probabilitate de a avea abateri termice pozitive mai mari de două grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, conform Agerpres.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Atât luna iunie, cât și iulie, au fost extrem de fierbinți. În primele două luni de vară, s-a înregistrat o abatere pozitivă de 3,7 grade Celsius față de normalul perioadei în luna iunie, în timp ce în iulie, abaterea a fost una de 4 grade, până la acest moment.

„În iunie am avut o abatere pozitivă de 3,7 grade Celsius faţă de normalul termic al unei luni iunie în ţara noastră şi o lună deficitară din punctul de vedere al cantităţii medii lunare de precipitaţii, doar 66,6 litri/mp˛ faţă de o normă de 84,5 litri/mp.

Luna iulie înregistrează la acest moment o abatere termică de 4 grade Celsius şi are o şansă foarte mare să devină cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice, cea mai caldă lună iulie fiind în 2012 cu 3,5 grade Celsius. Deci, iată două luni de vară în top cele mai călduroase luni de vară de când se fac măsurători meteorologice din ţara noastră, din 1961”, a mai spus Elena Mateescu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191