Cutremur la Roland Garros! Favoritul turneului s-a accidentat în cel mai important meci al anului

Cutremur la Roland Garros! Favoritul turneului s-a accidentat în cel mai important meci al anului

Înfruntarea dintre cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie, Carlos Alcaraz (20 de ani), și Novak Djokovici (36 de ani), din semifinalele de la Roland Garros, a luat o turnură neașteptată în setul 3.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

La începutul setului 4, Alcaraz a revenit pe teren, deşi o retragere pare să fie singura soluţie pe care o mai are, după ce s-a accidentat, aparent grav, în timpul celui de-al treilea act.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Până la urmă, sârbul s-a impus cu 3-6, 7-5, 1-6, 1-6, calificându-se astfel în finala turneului pe care l-a câștigat până acum doar de două ori.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Alcaraz s-a accidentat în setul trei

În setul 3, la 1-1, Alcaraz s-a accidentat la gamba dreapta. Nu avea voie să primească la îngrijiri medicale în acel moment, ci abia după încă două game-uri.

La reluare, „Nole” a condus cu 2-1, fără să fi făcut break pe teren. Spectatorii au fluierat, dar regulamentul nu lasă loc la interpretări. De acolo, Alcaraz n-a mai contat, plimbându-se pe teren din cauza durerilor.

În setul 2, Carlos a condus tot timpul, iar la 4-3, ibericul a făcut break-ul care părea decisiv. A fost primul break în meci pentru spaniol, din 6 ocazii. Doar că „Nole” a făcut break în game-ul 9. Înaintea game-ului cu numărul 8, sârbul a primit îngrijiri medicale (i-a fost masat antebraţul drept).

La 5-4, Alcaraz a condus cu 40-0 pe serviciul adversarului, dar 5 mingi consecutive au adus egalitatea pe tabelă. La 6-5 pentru liderul mondial, s-a repetat game-ul de serviciu al lui Djokovici, 0-40, dar Alcaraz a fructificat chiar prima minge. Setul a durat 72 de minute, având schimburi de mingi de-a dreptul excepționale, scrie mediafax.

Djokovic, mesaj emoționant pentru Alcaraz

Nole ajunge în a 7-a finală de la Paris, dar cea mai importantă. O victorie duminică l-ar transforma în cel mai titrat jucător din istorie. Ar ajunge la 23 de titluri de Grand Slam, unul mai mult decât Rafael Nadal.

„Îmi pare rău de ghinionul lui Carlos. Ultimul lucru pe care îl dorești la acest nivel e să ai crampe. Îmi pare foarte rău pentru el, sper să își revină rapid. I-am spus la fileu, știe cât de tânăr este. Are timp să revină.

E un jucător incredibil, un tip foarte amabil. Merită toate aplauzele, toată susținerea. Este dificil, nu știa ce să facă, dacă se se retragă sau să continue. Felicitări pentru sprijinul de luptă și pentru că a rămas pe teren până la final. Îl respect mult!

Nici eu nu m-am simțit proaspăt, am mers cap la cap. Apoi a urmat un alt meci, eu am încercat să fiu prezent, concentrat. Știam că se chinuie. Nu trebuia să mă gândesc prea mult”, a spus  Novak Djokovic, după calificarea în finală.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191