Dan Negru, dezamăgit de românii care nu știu unde s-a născut, de fapt, Mihai Eminescu. „Se face greșeala asta”

Dan Negru, dezamăgit de românii care nu știu unde s-a născut, de fapt, Mihai Eminescu. „Se face greșeala asta”

Luni, 15 ianuarie, marele poet român Mihai Eminescu este aniversat la nivelul întregi țări. Fiind o persoană foarte activă în mediul online, care nu ratează nicio ocazie să își împărtășească opiniile cu urmăritorii săi și se angajează de multe ori în discuții ce vizează subiecte importante pentru oameni, Dan Negru a publicat un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care se arată profund dezamăgit de românii care nu știu locul unde s-a născut, de fapt, marele poet.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Dan Negru, în vârstă de 52 de ani, a transmis un mesaj special pe rețelele de socializare despre aniversarea lui Mihai Eminescu, marele poet român care astăzi, 15 ianuarie, ar fi împlinit 174 de ani. Prezentatorul TV le-a arătat internauților, cu o mare dezamăgire, că memoria scriitorului este extrem de subapreciată. Mai mult decât atât, mulți români nici măcar nu știu locul în care marele poet s-a născut.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

„Până și în ziua de azi, uite, suntem în , se face confuzia locului nașterii lui Eminescu. Se face greșeala asta. Mulți cred în mod eronat că Eminescu s-ar fi născut la Ipotești. Eu am întâlnit chiar și profesori de limba română care asta le spuneau copiilor, că Eminescu e din Ipotești. Greșit! Sunt în Botoșani.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Ăsta e locul nașterii lui Eminescu și asta e casa unde s-a născut Eminescu în 1850. Nu vă uitați la treptele astea, nu vă uitați la scările astea, Ipoteștiul e doar localitatea unde Eminescu a copilărit. Tatăl lui, Gheorghe Eminovici, a cumpărat la Ipotești o moșie, unde și-a crescut copiii, Eminescu Mihai a fost al 7-lea din cei 11 copii (…) Ipotești e locul copilăriei. Botoșani e locul nașterii. S-o ținem minte”, a fost mesajul transmis de Dan Negru, într-un videoclip publicat pe contul său de Facebook.

„În iarna lui 1850, preotul Ioan Stamate l-a botezat pe pruncul Mihail, fiul căminarului Gheorghe Eminovici şi al doamnei sale Raluca, în ziua de 21 Ghenari, în cristelniţa bisericii Uspenia din Botoşani, naş fiindu-i bunicul stolnic Vasile Iuraşcu, cel care s-a lepădat de Satana în numele unui prunc cu stea în frunte şi i-a înscris naşterea şi botezul în mitrica acelui an la numărul 3 al primei pagini din registru, fără să ştie că, scriind acele rânduri, consfinţeşte un act solemn de-o însemnătate unică pentru cultura română“, precizează Lucia Olaru Nenati, scriitoare şi publicistă română, doctor în filologie, promotor cultural, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti, relatează Adevă

De asemenea, prezentatorul TV nu s-a ferit să își exprime dezamăgirea și față de clădirea unde Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul „Timpul”. „Aici, în Centrul Vechi al Bucureștiului, l-am găsit pe Mihai Eminescu, locul pe unde a umblat el, locul pe unde a lucrat el cât a fost în București, o să vă arăt imediat unde e amintirea lui Eminescu în București. Uite! Pe prăvălia asta, pe mini-marketul ăsta, printre gogoși și zarzavaturi e amintirea lui Eminescu. În acest imobil poetul Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul «Timpul», între anii 1880-1881. La ziarul «Timpul» a lucrat și Slavici și Caragiale.

Ia uite locul istoric, monumentul istoric, în centrul Bucureștiului! Că tot o să bubuie netul pe 15 ianuarie, de aniversarea lui Eminescu. Totul ia timp și timpul ia tot, zicea Eminescu! Ăștia suntem! Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat. Hai la mulți ani de 15 ianuarie!”, a mai transmis Dan Negru, într-un alt videoclip.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191