Data la care intră pensiile majorate, în ianuarie! Toți pensionarii trebuie să știe informația

Data la care intră pensiile majorate, în ianuarie! Toți pensionarii trebuie să știe informația

Pensiile majorate sunt pregătite a fi virate pensionarilor în ianuarie 2024. Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii, anunță data la care vor intra banii. Iată care a fost și anunțul celor din Ministerul Muncii.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Care a fost anunțul lui Daniel Baciu

„Începând de duminică se tipăresc taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024 care includ creșterea valorii punctului de pensie de la lei la lei și creșterea indemnizației sociale de la lei la lei. Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate”, a anunțat Daniel Baciu, scrie Antena3

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Vreau să dau asigurări tuturor pensionarilor că există fondurile necesare în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 atât pentru majorarea cu 13,8% din ianuarie, cât și pentru recalcularea prevăzută de noua lege a pensiilor pentru luna ă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite!!”, a mai scris președintele CNPP pe o rețea socială.  

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Din ianuarie, pensiile se majorează

Și Ministerul Muncii a publicat un video pe o rețea socială pentru a spulbera orice dubiu și pentru a-i asigura pe români că, începând cu luna ianuarie, vor primi pensiile majorate. „Se întâmplă chiar acum!”, au scris reprezentanții Ministerului Muncii pe Facebook, într-un video filmat în tipografia unde se tipăresc cupoanele de pensii majorate. 

„Cupoanele de pensie, cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață. Colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții. Din ianuarie, pensionarii vor primi banii prin mandat poștal sau pe carduri”, mai spun aceștia.

Care a fost anunțul ministrului Muncii

„În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum. Din acest punct de vedere am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă pe de o parte creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în direct la Puterea Știrilor de la PSNews.

Legea va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024

Noua lege a pensiilor, adoptată la votul final în noiembrie, va intra în vigoare în principiu în septembrie 2024, însă o parte din prevederi se aplică deja din 1 ianuarie. Legea pensiilor publicată luni în Monitorul Oficial, prevede, printre altele, două majorări, creșterea vârstei de pensionare și bonusuri.

În plus, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem. De principiu, legea pensiilor va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024, însă unele prevederi se vor aplica de la începutul anului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191