Bicarbonatul de sodiu nu lipsește din nicio bucătărie. E bun la curățenie, dar poate fi folosit cu succes și la pregătirea anumitor preparate culinare.
Având în vedere că ne aflăm în perioada preparării conservelor de iarnă, din cămară nu are cum să nu fie prezent și bulionul. Unele gospodine adaugă în el și bicarbonat de sodiu. Iată de ce!
În această perioadă, gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă, iar din cămară nu poate lipsi nici bulionul. Multe dintre ele adaugă bicarbonat de sodiu în el.
Iată care este motivul! În cazul în care sosul de roșii a ieșit prea acru, poți adăuga, cu încredere, bicarbonat de sodiu în el. Acest ingredient va neutraliza cât ai clipi acidul din tomate.
Cum poți să păstrezi bulionul tot anul
Dacă vrei ca bulionul tău să fie delicios și să îl poți păstra pe tot parcursul anului, ar trebui să știi câteva mici trucuri. De exemplu, cea mai bună și eficientă metodă de a conserva bulionul de casă, pe tot parcursul anului, este sterilizarea bulionul prin fierbere.
Dacă fierbi preparatul la temperatură înaltă pentru o anumită perioadă de timp, acest lucru poate distruge majoritatea microorganismelor și poate ajuta la prevenirea deteriorării.
După fierbere, ambalați bulionul fierbinte în borcane, sau alte recipiente, și sigilați-le ermetic. O altă metodă care te va ajuta să păstrezi bulionul de casă, pe tot parcursul anului în stare nealterată, este adăugarea de sare.
Ea poate ajuta la conservarea acestuia prin reducerea creșterii bacteriilor. Asigurați-vă, însă, că nu adăugați prea multă sare, pentru că poate influența gustul.
Cea mai bună rețetă de bulion. Are gustul de pe vremea bunicii
Bulion de casă. Rețeta pe care trebuie să o încerci în această toamnă
Mulți dintre noi evităm să cumpărăm din comerț suc de roșii, majoritatea fiind plin de E-uri care ne amenință sănătatea. Cele mai bune preparate știm deja că sunt cele făcute în casă, cu ingrediente cât mai sănătoase.
Așadar, pentru a face un bulion de roși cât mai gustos, ai nevoie de
- zece kilograme de roșii proaspete;
- trei linguri de sare grunjoasă;
- trei linguri de zahăr alb;
Asigură-te că roșiile pe care le folosești sunt cât mai proaspete. Spală-le bine cu apă rece, apoi taie-le în bucăți mari și scoate-le cotorul. Ai nevoie de o mașină de pasat, pentru a separa cojile și semințele de pulpă și suc.
Dacă nu ai la îndemână această mașină, le poți da prin sită. După ce cantitatea de roșii a fost pregătită, pune sucul obținut la fiert, pe foc mic, după ce ai adăugat sarea și zahărul. Mestecă des cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Când compoziția începe să dea în clocot de câteva ori, pune vinul și oprește ochiul aragazului și lasă oala pe foc. Culoarea bulionului trebuie să capete o nunață de roșu închis, astfel că atunci te asiguri că este fiert suficient.
După ce s-a răcit puțin, adaugă compoziția de sos de roșii în borcane și pune un strop de ulei peste ea, înainte de a pune capacul. În acest fel te asiguri că nu sosul de roșii nu va fermenta peste iarnă.