De ce Horia Moculescu nu mai iese din casă. Anunțul făcut de compozitorul în vârstă de 86 de ani

De ce Horia Moculescu nu mai iese din casă. Anunțul făcut de compozitorul în vârstă de 86 de ani

Horia Moculescu, în vârstă de 86 de ani, evită să iasă în această perioadă din casă și a explicat de ce. Compozitorul preferă să se protejeze de caniculă și să nu își pună sănătatea în pericol.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Horia Moculescu ține la sănătatea lui, astfel că evită să iasă din casă și încearcă să se protejeze de caniculă. Compozitorul, în vârstă de 86 de ani, verifică zilnic prognoza meteo pentru a vedea când poate ieși din casă fără să aibă probleme.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

„Nu ies din casă, dar m-am uitat cum va fi vremea. Astăzi au fost 25 de grade, am ieșit puțin. La 39, 40 de grade nu se poate, nu mai suport căldura.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

În casă sunt înconjurat de toate ventilatoarele, iar aerul condiționat este pornit nonstop”, a spus compozitorul pentru Playtech Știri.

„Sunt în acest bloc de 50 de ani, dar nimeni nu mi-a bătut vreodată în perete sau la ușă”

Horia Moculescu nu se plictisește în casă, pentru că muzica îi ocupă tot timpul. El compune de fiecare dată când are inspirație, iar vecinii nu sunt deloc deranjați să-l audă atunci când cântă la pian. Compozitorul locuiește în aceeași casă de 50 de ani și niciodată nu a primit plângeri din cauza gălăgiei.

„Am posibilitatea să compun digital, există tehnologie, dar eu cânt la pian. Sunt în acest bloc de 50 de ani, dar nimeni nu mi-a bătut vreodată în perete sau la ușă. Oamenii îndrăznesc, lumea îndrăznește orice, dar nu cred că am deranjat.

Lumea nu a bătut pentru că poate le place, poate mă respectă. Deocamdată nu mi s-a întâmplat. Să dea Dumnezeu să nu mi se întâmple niciodată!”.

„Nu sunt un om care să scriu la comandă. Dacă nu am inspirație, nu scriu”

Artistul este încântat pentru că pe data de 7 septembrie va urca pe scenă la Craiova, dar îi va încânta cu muzica sa și pe oamenii prezenți la concertul din Mamaia. Horia Moculescu mărturisește că el compune doar atunci când are inspirație.

„Sunt bine, compun. Voi avea concert la gala de la Mamaia, pe 7 septembrie am o seară de muzică jazz la Craiova, sunt invitat. În rest, muncesc de acasă. Încerc să termin un caiet de miniaturi la pian, scurte și sper să fie frumoase. Abia am făcut 8, dar mai am două de scris.

Nu sunt un om care să scriu la comandă. Dacă nu am inspirație, nu scriu. Dacă am chef scriu, dacă nu, nu.

Nu mă așez cu forța la pian. Dacă simt că trebuie să mă așez, mă așez. Nu mă așez la pian doar dacă trebuie”.

„Am doar amintiri tragice”

Când și-a pierdut mama, Horia Moculescu avea doar 11 ani. Momentul l-a marcat și a trecut cu greu peste moartea ființei care i-a dat viață. Mama sa era bolnavă de cancer, iar el a încercat să aibă grijă cât mai bine de ea.

„Am doar amintiri tragice, eu singur cu ea la Râmnicu Vâlcea, ea bolnavă și eu o ajutam. Aveam 11 ani și nu înțelegeam monstruozitatea bolii, nu aveam cum s-o pricep și cei din familie nu-mi spuneau că le era frică. Comportamentul meu față de mama s-a schimbat pe măsură ce s-a îmbolnăvit mai tare, avea cancer și a murit la 33 de ani, vârsta Nidiei de acum.

Am mai multe amintiri legate de profesorul meu de pian, război, venirea rușilor, intrarea lor pe stradă și în casa noastră. Am și rămas cu un rus care a ocupat camera bunicului, Ivan îl chema, a devenit un membru al familiei”, spunea compozitorul într-un interviu mai vechi pentru Fanatik.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191