Piureul este una dintre cele mai preparate mâncăruri de către români. În restaurante sau acasă, acest fel de mâncare s-a dovedit a fi unul dintre cele mai cerute, probabil și datorită faptului că este ușor și rapid de preparat, iar gustul nu lasă de dorit. Totuși, multe gospodine nu știu „secretul bucătarului” și îl pregătesc după rețeta clasică.
Experții în arta culinară cunosc câte un truc, probabil, pentru toate felurile de mâncare. Astăzi este rândul să vorbim despre piureul de cartofi, care poate deveni de-a dreptul mult mai gustos și mai pufos dacă se pune o ceapă la fiert.
Arta culinară este desăvârșită și mereu rămâne loc de mici invenții pe care le putem aduce în bucătărie, fie pentru a exersa, a face mâncare mai bună sau a pune în practică secrete pe care doar marii bucătari le cunosc.
Ca și în cazul de față, atunci când trebuie să pregătim piureul, pentru a-l mânca simplu sau a-l servi drept garnitură pentru fripturi, obișnuim să îl pregătim după rețeta tradițională: cartofi, unt și lapte / smântână.
De obicei, cartofii sunt puși la fiert fără niciun ingredient, doar în apă simplă și condimentată cu sare. Bucătarii au descoperit, de-a lungul timpului, că ceapa pusă în cartofi în timp ce fierb îi ajută să realizeze un preparat mult mai bun.
Daca alături de cartofii pe care îi punem la fiert adăugăm și bucățele de ceapă, nu doar că piureul va fi mai gustos, dar va deveni mai pufos. Iar dacă vrem să dăm lovitura, adăugăm la final o lingură sau două de brânză rasă.
Brânza îi va oferi un plus savoare preparatului nostru și îl va ajuta să aibă un gust mult mai cremos. Desigur, această lingură de brânză rasă este opțională, mai ales că mâncărurile trebuiesc preparate pe gustul fiecăruia.