De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima

De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima

Cozonacul este un preparat specific sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun și de Revelion, acest preparat este deseori, din cauza timpului, achiziționat din marile lanțuri de magazine. Însă, există și gospodine care încearcă, an de anm să cele mai bune rețete pentru a-l prepara acasă. Iată top trei greşeli care strică aluatul din prima!

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Aromat, pufos și delicios, cozonacul este desertul preferat de mulți români în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind adesea preparat de gospodine. Totodată, acest preparat specific cel mai mult sărbătorilor de iarnă poate avea în compoziție o mulțime de ingrediente, de la nucă și stafide și până la ciocolată și rahat.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Secretul cozonacilor mari și pufoși, ca la cofetărie

Pentru că este extrem de preparat în această perioadă în care, de altfel, ne și aflăm, există multe greșeli care pot influența rezultatul final al rețetei, fiind vorba despre un aluat pretențios, care poate să nu crească deloc, în ciuda drojdiei.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

În acest fel, un aspect important pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când preparăm aluatul de cozonac se referă la cantitatea de zahăr adăugată.

Se știe deja că prea mult zahăr în compoziția acestui desert poate afecta considerabil procesul de dospire și poate inhiba activitatea drojdiei sau chiar o poate anula.

Alte greșeli pe care gospodinele le fac atunci când prepară cozonacul

Pe lângă zahăr, cantitatea excesivă de ulei în aluat poate contribui la îngreunarea cozonacului și la modificarea texturii acestuia.

Astfel că, acest ingredient adăugat în cantități mari poate afecta procesul de dospire și poate influența rezultatul final.

Mai mult decât atât, o cantitate mare de umplutură, fie ea de ciocolată, nucă, stafide sau chiar și rahat, poate îngreuna foarte mult aluatul, împiedicându-l astfel să se dezvolte.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de cozonac unguresc cu mac. Secretele la care apelează Roxana Blenche pentru un desert delicios

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191