De ce să mănânci 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion. Ce spune superstiția despre acest obicei

De ce să mănânci 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion. Ce spune superstiția despre acest obicei

Există mai multe superstiții legate de Revelion. Una dintre acestea spune că trebuie să mănânci 12 boabe de struguri la ora 00:00, în noaptea de 31 decembrie. Iată de ce se respectă această superstiție, dar și ce se spune despre acest obicei!

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

În rândurile de mai jos își vom spune motivul pentru care să mănânci 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion. Iată ce ar trebui să ai în vedere despre această superstiție!

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Motivul pentru care să mănânci 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion

Există mai multe superstiții care vorbesc despre mâncatul celor 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion. Se spune că aceste fructe aduc noroc, dragoste și sănătate în viața fiecărei persoane care le consumă.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Astfel, dacă poți mânca doar 7 boabe de struguri la ora 00:00 în noaptea de 31 decembrie, atunci înseamnă că vei avea parte de sănătate, noroc și dragoste doar 7 luni din anul 2024.

Alte superstiții de care trebuie să ții cont în noaptea de Revelion

Acum îți vom spune și alte superstiții de care trebuie să ții cont în noaptea de Revelion. Conform recomandărilor experților, prima și cea mai importantă superstiție, pe care mulți oameni o cunosc și o respectă, este să nu pășim niciodată cu încălțăminte în casa cuiva atunci când suntem invitați. Desigur, acest aspect poate varia în funcție de familie, dar este întotdeauna recomandat să solicităm permisiunea înainte de a intra.

Tradiția spune că în ultima zi a anului și în prima zi a noului an nu ar trebui să dăm bani. Mai mult decât atât, este considerat important să nu oferim nimic din interiorul casei și să nu aruncăm gunoiul, deoarece se crede că astfel am putea înlătura norocul din locuință.

În această noapte, conform unei alte tradiții, este obișnuit să facem mult zgomot pentru a alunga spiritele rele din casă. Există chiar locuri unde oamenii pun usturoi în buzunare pentru a se proteja împotriva acestora.

În plus, pentru a asigura norocul în anul următor, superstițiile spun că ar fi bine să nu intrăm în 2024 având datorii. Dacă este posibil din punct de vedere financiar, se recomandă achitarea tuturor datoriilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191