De ce se pune bicarbonat de sodiu in vin. Secretul știut doar de experții în licorile bahice

De ce se pune bicarbonat de sodiu in vin. Secretul știut doar de experții în licorile bahice

Bicarbonatul de sodiu este folosit încă de pe vremea bunicelor noastre, care cunoșteau proprietățile sale atunci când era utilizat în bucătărie, în gospodărie, pentru înfrumusețare sau sănătate. Ceea ce nu mulți știau este faptul că acest praf alb își face foarte bine treaba în procesul de „depistare” al vinurilor naturale. 

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Doar experții degustători de vinuri își dau seama din prima înghițitură dacă licoara lui bachus este una naturală sau nu. În ciuda faptului că majoritatea soiurilor de vin expuse, la vânzare. pe rafturile supermarketurilor în sticle și etichete cât mai atractive, puține sunt cele care oferă ceea ce promit. 

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

De ce trebuie să pui bicarbonat de sodiu în vin 

Atunci când vrei să faci o alegere potrivită și să nu dai greș când cumperi o sticlă de vin, ajută-te de acest truc, pentru care ai nevoie doar de un pahar, vin și bicarbonat de sodiu. 

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Tot ceea ce trebuie să faci este să torni vin într-un pahar, apoi să presari o linguriță de bicarbonat de sodiu. Încet, încet, vinul va începe să-și schimbe culoarea, iar variantele sunt două: dacă băutura capătă o culoare verde-albăstrui, înseamnă că vinul este unul original și natural. 

În schimb, dacă nu-și modifică deloc culoarea sau se deschide, atunci trebuie să știi că vinul este unul contrafăcut. 

Elimină petele de vin cu bicarbonat de sodiu 

Întrebuințările bicarbonatului de sodiu sunt nenumărate, el fiind aliatul nostru numărul 1 mai ales în lupta împotriva petelor de vin roșu. Fiecăruia dintre noi ni se poate întâmpla să vărsăm accidental un pahar de vin, sau cineva să ne murdărească astfel haina preferată. 

Primul gând la care ne raportăm este acela că nimic nu mai poate remedia problema, însă ne înșelăm amarnic. În ajutorul nostru vine, și de această dată, bicarbonatul de sodiu. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci într-un pahar sau un recipient mic bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă-le până se formează o pastă pe care o aplici pe pata din țesătură. Se freacă ușor, apoi se bagă repede la mașina de spălat. Atenție, este important să purtați mănuși de unică folosință atunci când aplicați amestecul. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191