De ce torc, de fapt, pisicile. Ce vor să îți transmită, dar și ce efect au vibrațiile asupra oamenilor

De ce torc, de fapt, pisicile. Ce vor să îți transmită, dar și ce efect au vibrațiile asupra oamenilor

Oare există pe lumea asta un sunet mai liniștitor ca torsul unei pisici? Iubitorii acestor feline simpatice trebuie să știe că vibrațiile pe care pisicile le scot, au efect terapeutic asupra oamenilor care le dețin. Iată de ce!

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Toată lumea știe că o pisică toarce când este relaxată și se simt în largul lor. Dar știați că ele scot aceste vibrații și când se simt rău? Iată ce spun specialiștii!

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Pisica toarce și când se simte rău

Pisica toarce când o mângâi sau când trage un pui de somn pe burta ta. Felinele torc și atunci când mănâncă sau își alăptează puii. Pe scurt: ele torc atunci când se simt bine.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Dar, torsul nu este doar o manifestare a confortului. Pisicile exprimă și emoții negative, cum ar fi frica, suprasolicitarea, durerea și foamea atunci când torc.

Mai mult, important de precizat este și faptul că pisicile dominante torc și pentru a arăta unei feline inferioare și nervoase că se poate relaxa. Multe pisici sălbatice speriate torc atunci când sunt amenințate pentru a se calma. Așa că torsul nu numai că ajută la calmare, ci și la ameliorarea durerii și menținerea controlului.

Pisica toarce din mai multe motive:

Pentru a exprima bunăstarea.

Pentru a se relaxa.

Pentru a se liniști sau pentru a liniști o altă pisică.

Pentru a ameliora durerea.

Ca mijloc de comunicare

Ce beneficii are torsul pentru stăpânii pisicilor care le dețin

Având în vedere că pisica scoate aceste vibrații pentru a se relaxa, e de la sine înteles că vor transmite starea de bine și stăpânlor lor.

Pisica eliberează serotonină, hormonul fericirii, prin emiterea unui zumzet profund și continuu. Serotonina este un neurotransmițător important care influențează în mod pozitiv diverse procese din sistemul nervos (de exemplu, emoțiile, sistemul central de recompensă, conștiința și evaluarea durerii).

Cu toate acestea, după cum au descoperit medicii veterinari, oamenii de știință și specialiștii în comportament, acesta nu este singurul efect pozitiv asupra sănătății pisicilor. Studii recente au arătat că torsul are un efect pozitiv asupra rănilor, bolilor și durerii.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191