
De ce trebuie să pui un strop de sare în lapte? Unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume, Jamie Oliver (48 de ani), vine cu explicații pentru trucul genial care ar trebui să devină obicei pentru toate gospodinele. Sarea pusă în lapte nu este un obicei chiar nou, doar unul care s-a pierdut pe drum.
Jamie Oliver, recunoscut pentru nenumăratele sfaturi culinare adoptate şi de chefi renumiţi, dar şi de cei care pur şi simplu iubesc să gătească la ei acasă, a dezvăluit trucul genial care ar trebui să devină obicei pentru toate gospodinele. De ce trebuie să pui un strop de sare în lapte? Trucurile sale sunt potrivite pentru cei care calcă des în bucătărie, dar și pentru cei care ajung aici doar de nevoie.
Europarlamentarul AUR Adrian Axinia, prezent la protestul din Ploiesti: „Luptam pentru democratie!”
Jamie Oliver a dezvăluit că, înainte de a consuma laptele, este indicat să îi pui şi un pic de sare. De ce? Potrivit acestuia, laptele dulce va rămâne într-o stare bună mai mult timp dacă adaugi în sticlă sau în cutie, un praf de sare, imediat după deschidere. Totodată, chiar dacă nu este un obicei nou, ci unul care s-a pierdut pe drum, multora ni s-a întâmplat să vedem acest truc la bunici, care puneau puţină sare în laptele muls de la vacă înainte să îl consume şi obişnuiau să facă la fel şi cu laptele pe care îl dădeau copiilor. Pe lângă faptul că îi dădea un alt gust, mulţi considerau că astfel îi fereau pe cei mici de limbrici şi alţi paraziţi intestinali.
Echipa de robotică Eastern Foxes, întâmpinată la aeroport de Virgiliu Nanu și Emil Drăgănescu
De asemenea, această metodă s-a transmis din generaţie în generaţie în multe familii, în ciuda faptului că, nu pare să aibă vreun suport ştiinţific, iarmedicii nu recomandă suplimente de sare la copiii mici. Și, trucul cu sarea, nu este valabil numai în cazul laptelui, ci și a smântânei.