De ce trebuie să pui un cub de gheață în mâncare. Acest secret culinar poate face adevărate minuni

De ce trebuie să pui un cub de gheață în mâncare. Acest secret culinar poate face adevărate minuni

Mâncarea românească este în general bazată pe preparate cu multă grăsime. Într-adevăr este delicioasă, însă uneori ce este prea mult strică. Află ce truc poți pune în aplicare pentru a scăpa de grăsimea în exces din mâncare!

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Ciorbe, sosuri, tocănițe, fel și fel de bunătăți găsim în bucătărie românească! Și, având în vedere cât de delicioase sunt mâncărurile tradiționale, de multe ori închidem ochii la excesul de grăsime pe care îl consumăm în unele preparate.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Este adevărat faptul că, grăsimea, oferă un gust aparte, însă în cantități mari nu este de folos sănătății noastre, astfel că nu strică să învățăm să pregătim bucate românești cu mai puțin ulei sau untură. Pentru a scăpa de grăsime atunci când pregătești ceva delicios, tot ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață! De pildă, dacă faci o ciorbă sau o tocăniță, imediat după ce ai terminat-o de pregătit, las-o puțin să se răcească și adaugă 1-2 cuburi de gheață. Gheața va absorbi grăsimea în exces și așa o vei extrage mult mai ușor!

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

După cum spuneam, mâncarea grasă este delicioasă, însă consumată în cantități mari ne-ar putea dăuna. Ei bine, dacă totuși vrei să te înfrupți dintr-un așa preparat, poți să apelezi ulterior la mici trucuri care să îți echilibreze organismul. Imediat ce te-ai ridicat de la masă, bea puțină apă călduță pentru că aceasta își va ajuta digestia. Dacă nu te hidratezi suficient intestinul va absorbi apa din mâncare și asta poate duce la constipație. Ori, poți bea un ceai verde, bogat în flavonoide cu rol de antioxidanți!

De pildă, poți consuma un iaurt bogat în probiotice despre care știm că sunt bacterii ce ajută digestia. Probioticele sunt importante pentru că ele creează la nivelul intestinelor un filtru protector împotriva microbilor dăunători, țin infecțiile la distanță și ajută sistemul imunitar. De asemenea, la următoarea masă, este bine să consumați alimente bogate în fibre precum varză, conopidă, mazăre, avocado, dovlecei, zmeură, pere, prune uscate, fulgi de ovăz, banane sau fistic. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191