Dead Drop, metoda nouă de vândut droguri folosită de polițistul din Brașov. Traficanții au chat cu consumatorii

Dead Drop, metoda nouă de vândut droguri folosită de polițistul din Brașov. Traficanții au chat cu consumatorii

Procurorii brașoveni spun că rețeaua de traficanți de droguri din care făcea parte și un polițist folosea o metodă nouă și o metodă clasică pentru derularea afacerii. După percheziții au fost reținute 10 persoane.

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

O serie de 29 de percheziții au efectuat polițiștii brașoveni, în municipiul Brașov și în comuna Cristian, în dosarul traficanților de droguri între care se număra și un coleg al lor. Polițiștii și procurorii au oferit mai multe detalii despre acțiunile desfășurate, în care au colaborat.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

Astfel, chiar joi, 7 septembrie 2023, în ziua în care a fost reținut, polițistul a fost testat în legătură cu consumul de droguri de către colegii săi care l-au oprit în trafic. Rezultatul a fost negativ, dar, puțin mai târziu, polițistul a fost reținut pentru trafic de droguri, după ce ar fi vândut substanțe interzise chiar și când era îmbrăcat în uniformă.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Polițiștii spun că rețeaua utiliza o metodă de operare mai nouă, cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil, dar și o metodă clasică.

„Una dintre acestea prezintă un element de noutate, în sensul că suspecții foloseau o aplicație tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc. Metoda folosită este cunoscută sub denumirea de „dead drop” și este răspândită în general în rândul tinerilor.

Cel de-al doilea mod de operare este cunoscut și folosit în mod current. O parte dintre persoanele bănuite, lideri informali în rândul tinerilor, având un ascendent moral asupra acestora, au recrutat un număr însemnat de consumatori, precum și mai multe persoane, care îi sprijineau în activitățile de vânzare a drogurilor, pentru a încerca să facă, pe cât posibil, cât mai dificilă activitatea specifică derulată de organele de poliție”, explicitat comisarul Florentina Manolache, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii au descoperit și ridicat 25 de grame de cocaină, precum și 12.400 lei.

De asemenea, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse 14 persoane bănuite, cu vârste între 19 și 45 de ani, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun. 10 persoane au fost reținute pentru 24 ore într-un centru de reținere și arestare preventivă.

În cursul zilei de vineri, 8 septembrie 2023, 8 dintre acestea urmează să fie prezentate instanței cu propunere arestare preventivă.

Comunicatul polițiștilor mai precizează și faptul că polițistul implicat a fost demis marți, 5 septembrie 2023, iar decizia i s-a comunicat joi, 7 septembrie 2023, după reținerea sa.

Prinderea traficantului-polițist

Un polițist brașovean a fost prins de colegi în timp ce vindea droguri. Polițistul era cunoscut că încalcă legea. El rămăsese recent fără permis fiind prins de radar gonind pe o stradă din Brașov cu 240 km/h.

Radio România Brașov FM a anunțat că, din informațiile obținute din interiorul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițistul era nu numai consumator, ci și traficant de droguri.

Sursa citată precizează că polițistul era angajat la Secția 5 de Poliție Brașov și se afla în timpul său liber când a fost prins de colegi cu substanțele interzise.

Colegii săi îl cunoșteau drept un rebel, care trăia la limita legii și chiar dincolo de ea. Nu cu multă vreme în urmă, acesta a fost surprins la volanul mașinii în timp ce conducea cu viteza de 240 de km/h, prin Brașov, pe strada Făgărașului, astfel că a rămas fără permisul de conducere.

„Referitor la apariția în spațiul public a unor informații, referitoare la <implicarea în posibile activități infracționale a unui polițist brașovean>, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

Cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV.

De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei și Statutului Polițistului.

Totodată, acordăm și am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală, în derularea anchetelor penale”, au precizat polițiștii brașoveni, prin intermediul unui comunicat de presă.

Sindicatul Europol susţine că inculpatul ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de poliţist.

„Unii <colegi> au intrat în Poliție crezând că pot beneficia de cea mai bună <acoperire> pentru activitățile ilegale pe care le desfășoară.

Tânărul din imagine, încă polițist, a fost prins azi dimineață, printre blocurile unui cartier din Brașov, în uniformă de poliție, în timp ce vindea cocaină unui <client> mai special.

Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 gr de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piață este de 5000 euro. Cercetările sunt în derulate în continuare pentru documentarea întregii activități infracționale.

Oare inspectorul șef al IPJ Brașov, chestorul Flucuș, în afară de semnarea mapelor, ce păzește?!“, a transmis Europol într-o postare pe Facebook.

Polițistul care vindea droguri a fost reținut de colegii săi și condus în arestul Poliției Brașov, unde va petrece 24 de ore, înainte să fie trimis în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191