Deputatul PNL Prahova Mircea Rosca: „Niciun consumator nu va plati mai mult de 1,30 lei pe kilowatt”

Deputatul PNL Prahova Mircea Rosca: „Niciun consumator nu va plati mai mult de 1,30 lei pe kilowatt”

Deputatul liberal Mircea Rosca a anuntat ca, in urma dezbaterilor din Comisia pentru Industrii si Comisia Econonica, s-a stabilit ca tariful maxim pentru energie sa fie plafonat la 1,3 lei/kilowatt.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Rosca este si co-initiatorul unui amendament care prevede ca familiile care au in intretinere cel putin trei copii minori sa beneficieze de un tarif de 0,68 lei/kilowatt, indiferent de consumul realizat.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

„Nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei pe kilowatt!

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

După ore de dezbateri în ședinţa comună a Comisiei pentru industrii și a Comisiei economice, am luat o decizie finală cu privire la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr.119/2022 cea referitoare la măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale.

În urma negocierilor cu PSD și cu UDMR, PNL a reușit să păstreze tarifele aflate acum în vigoare pentru consumatorii casnici, într-o piață energetică care a explodat, ce ne obliga să le majorăm și am obținut tarife sustenabile pentru mediul economic.

Mă bucur că unul dintre amendamentele mele, pe care l-am propus alături de alți colegi, prin care clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv cu vârsta între 18 și 26 de ani, în cazul în care, aceștia urmează o formă de învățământ, să beneficieze de un preț de 0.68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat.

Prin amendamentele depuse în Parlament, începând cu 1 ianuarie 2023 sunt păstrate tarifele mici pentru consumatorii casnici cu consum sub 255 kWh/lună și am adăugat un nou tarif plafonat pentru cei cu consum peste 255 kWh/lună (aceștia vor plăti maxim 1,30 lei/kWh). În prezent, aceste categorii de clienți plătesc tariful practicat de furnizor.
Tot prin amendamentele depuse la Parlament vor fi menținute tarifele plafonate pentru IMM-uri și am obținut un preț fix pentru marii consumatori industriali (maxim 1 leu/kWh, respectiv maxim 1,30 lei/kWh).

Nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei KWh, indiferent de nivelul de consum sau de categoria de consumator.
Dincolo de războiul declarațiilor politice, mai degrabă populiste decât realiste, în contextul actualei crize energetice, adevărații câștigători sunt consumatorii casnici și agenții economici, care își păstrează profitabilitatea, competitivitatea și vor genera exporturi sustenabile pe termen lung.

Următorul pas a fost votul de ieri din Camera Deputaților, unde propunerea a fost adoptată cu majoritate de voturi!”, a anuntat Rosca.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191