Deputatul PSD Prahova Simona-Maya Teodoroiu, co-inițiator al proiectului de lege care instituie răspunderea penală pentru hărțuirea sexuală în mediul școlar și universitar

Deputatul PSD Prahova Simona-Maya Teodoroiu, co-inițiator al proiectului de lege care instituie răspunderea penală pentru hărțuirea sexuală în mediul școlar și universitar

Parlamentarul PSD de Prahova Simona-Maya Teodoroiu, co-inițiator al proiectului de lege care instituie răspunderea penală pentru hărțuirea sexuală în mediul școlar și universitar, a anunțat că, în plenul Senatului, acest proiect de lege a fost votat în unanimitate.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

”Acest proiect de lege răspunde unei realități de multe ori trecute sub tăcere de victime – hărțuirea sexuală în școli și universități -, dar în raport cu care mediul academic, asociațiile studențești, reprezentanții societății civile – peste 180 de organizații din România și Europa, cer să fie adoptate măsuri corespunzătoare de prevenire și combatere. Este un pas important nu numai în a recunoaște că acest fenomen există în școlile și universitățile românești, dar și în identificarea unor măsuri legislative adecvate pentru a-l împiedica.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Eficiența și sustenabilitatea normelor legale se va vedea odată cu aplicarea lor, fiind, desigur, perfectibile, odată cu evoluția raporturilor interumane pe care le reglementează. Ceea ce este extrem de important, însă, este că avem acum pentru prima dată un punct de pornire, un „milestone”, o piatră de hotar, pentru a spune „NU” acestor forme de hărțuire și discriminare de gen, la elaborarea căruia au colaborat exemplar co-inițiatorii – reprezentanți ai mai multor partide parlamentare din Camera Deputaților: Olivia Diana Morar, deputat PNL, Oana Murariu, deputat USR, Cătălin Teniță, deputat REPER, Simona-Maya Teodoroiu, deputat PSD”, a menționat Simona-Maya Teodoroiu, deputat social-democrat de Prahova.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Astfel, față de situația actuală, în care hărțuirea sexuală este circumscrisă doar situațiilor în care există o „relație de muncă sau similară”, între victimă și agresor, legislația se va schimba prin reglementarea în mod expres în Codul penal, articolul 299 – Folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, situația în care fapta de hărțuire sexuală are loc în mediul școlar și universitar.

”Un aspect foarte important este acela că fapta de a cere sau a obține favoruri sexuale în mediul școlar și academic poate fi considerată infracțiune chiar și dacă se întâmplă o singură dată, fără a fi necesară repetarea acestei acțiuni, condiție inerentă infracțiunilor de obicei sau din obișnuință. În calitate de co-inițiator al legii, le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari, care și-au exprimat ferm angajamentul de a-i sancționa drastic pe cei care abuzează și hărțuiesc sexual copiii și tinerii, în mediul școlar și academic. De asemenea, în mod special mulțumesc Ministerului Justiției care, prin ministra Alina Gorghiu, a avut o reală contribuție la armonizarea eforturilor legislativului și executivului, în vederea protejării tinerilor împotriva acestor practici și acte care trebuie să fie corespunzător, eficient și corect sancționate de legea penală română”, mai precizează parlamentarul de Prahova.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191