Deschidere culturală și comercială sub semnul lui Vlad Țepeș: Asociația Românilor din Campania se înregistrează la Napoli

Deschidere culturală și comercială sub semnul lui Vlad Țepeș: Asociația Românilor din Campania se înregistrează la Napoli

Sub semnul lui Vlad Țepeș, o nouă pagină a relațiilor culturale și comerciale se deschide pentru românii din regiunea Campania, Italia.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Într-un anunț făcut de președintele SMV Ploiești, Mircea Cosma, aflăm că la Napoli s-a înregistrat Asociația Românilor din Campania.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Cu susținerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, SMV Ploiești, Complesso monumentale „Santa Maria la Nova” și Biserica Ortodoxă Română din Napoli, această Asociație funcționează ca o structură dedicată zecilor de mii de români din această regiune.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Scopul principal al asociației este de a intensifica relațiile culturale și comerciale dintre comunitatea românească și regiunea Campania.

Această inițiativă reprezintă o punte vitală pentru consolidarea legăturilor dintre România și Italia, având sprijinul atât al instituțiilor românești, cât și al unor importante entități locale. Într-un context în care Diaspora joacă un rol din ce în ce mai semnificativ, această asociație se configurează ca un pilon esențial în promovarea identității și intereselor românești în străinătate.

Proiectul „Cei ce ne-au dat nume și țară” primeste astfel un nou cadru prin care să-și consolideze munca de cercetare, scoaterea la lumină a trecutului glorios al țării noastre şi amploarea relațiilor europene.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191