Desert cornulete cu gem

Desert cornulete cu gem

INGREDIENTE
125 g unt gras
100 ml iaurt
1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
coaja rasă de la o lămâie
esenţă de vanilie
esenţă de rom
300 g făină
3 g praf de copt
gem
zahăr pudră vanilat
extra făină

Virgil Nanu (CJ Prahova): „Am finalizat lucrările de reabilitare în Slănic. Acum, zona este perfect sigură!”

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute

„Loteria alegerilor”: Sponsorul lui Nicușor, fericit câștigător de contracte fără licitație cu Primăria Capitalei

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem:
Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.

Viceprimarul Alexandru Săraru (AUR) a găsit soluția pentru criza de la Școala I.A. Bassarabescu, dar demersul a fost blocat de primarul Polițeanu

Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.

Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.

De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).

Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.

Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.

Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.

Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191