Desert Oladi rusesti cu mere

Desert Oladi rusesti cu mere

INGREDIENTE
2 mere de preferat mai acrisoare spalate ,curatate si taiate cubulete.
2 oua
Un pahar de kefir sau iaurt,sana,lapte batut
1 lingura zahar
Un pahar faina alba
O jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiae sau otet
Un praf sare
Ulei pentru prajit.
* pahar- 250 ml

Virgil Nanu, CJ Prahova: „Lucrările de modernizare la Spitalul „Buna Vestire” avansează rapid!”

Portii: 6      Timp de preparare: sub 60 minute

Consiliul Judetean investeste 28 milioane de euro in centrale fotovoltaice care vor asigura autonomia energetica a localitatilor din judet

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Oladi rusesti cu mere:
Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet.
Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto.
Adaugam merele si omogenizam compozitia.
Intr-o tigaie adaugam 3-4 linguri de ulei; cand s-a incalzit suficient uleiul, cu ajutorul unei linguri adaugam compozitia in tigaie formand astfel ca niste placintele. Coacem la foc mediul acoperit cu capac, 3-4 minute pe o parte si la fel pe calalta parte sau pana se rumenesc frumos.
Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi exesul de ulei.
Oladi sunt gata !
Mai ramane sa va luati o cana de ceai sau lapte.

Victor Ponta promite grațierea lui Călin Georgescu dacă ajunge președinte: ‘Da, pe toți care au dosare politice’

Pofta buna!

TIPS-URI
1. Daca doriti puteti da merele prin razatoarea mare,eu le-am preferat bucati mai mari ca sa simt gustul de mere coapte.
2. Puteti adauga esente de vanilie sau scortisoara
3. gatiti la foc mediul acoperit cu capac, astfel ies pufoase.

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191