
INGREDIENTE
Pentru blat:
1 pachet de aluat foietaj
cca 150 gr miez de nuca
2 linguri Nutella
8 oua
200 gr zahar
180 gr faina
40 gr cacao
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema:
400 ml frisca lichida neindulcita
150 gr cicolata neagra
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri Nutella
1 praf de sare
Pentru decor:
2oo ml frisca lichida neindulcita
1 lingura cu varf zahar pudra
cacao
Portii: 15 Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita:
Crema:
Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.
Dam la frigider pentru cca 2 ore.
Dupa ce frisca s-a racit, o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de Nutella si mai mixam cateva secunde ca sa se omogenizeze.
Blat:
Batem ouale cu zaharul si sarea timp de 15 minute la viteza medie pana isi mareste de 3 ori volumul. Se adauga faina, cacaua si praful de copt in 3 reprize amestecand cu o spatula si miscari de jos in sus. Transferam preparatul in tava cu hartie de copt si dam la cuptor la 180º C, pentru cca 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Intindem aluatul de foietaj si il intepam cu o furculita pe toata suprafata. Il coacem in tava cu hartie de copt pana se rumeneste usor.
Intr-o tigaie rumenim nucile taiate grosier si asa calde le amestecam cu 2 linguri de Nutella. Intindem nucile cat mai uniform pe foaia rumena de aluat de foietaj si dam deoparte.
Asamblarea:
Peste foaia cu crema de nuci punem 2-3 linguri din crema cu frisca si nivelam. Asezam apoi blatul si deasupra acestuia restul de crema si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste si devine pufoasa.
Scoatem prajitura din frigider, o portionam si decoram fiecare bucata cu o avelina din frisca, apoi pudram cu cacao.
sursa: www.bucataras.ro