Desert prajitura cu mere rase – de post

Desert prajitura cu mere rase – de post

INGREDIENTE
300 gr faina
150 gr nuca tocata grosier
240 ml apa
150 gr zahar
60 ml ulei
2 linguri cacao
200 gr mere razuite
1/2 plic praf de copt (7 gr)
1 lingurita bicarbonat
Pt glazura:
2 linguri cacao
2 linguri zahar pudra
2 linguri unt de cocos
cateva nuci

A vorbit! Ce spune Alexandru Vasile, judecătorul din Ploiești care a suspendat decizia de anulare a alegerilor

Portii: 8 Timp de preparare: sub 60 minute

Europarlamentarul AUR Adrian Axinia, prezent la protestul din Ploiesti: „Luptam pentru democratie!”

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere rase – de post:
Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.

Echipa de robotică Eastern Foxes, întâmpinată la aeroport de Virgiliu Nanu și Emil Drăgănescu

Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si omogenizam. La final, adaugam merele rase pe razatoarea mica.

Amestecul il turnam intr-o tava de 25 x 20 cm, (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de copt si nivelam.

Tava o dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 20 minute.

Pentru a fi siguri ca este coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci e gata.

Pana se raceste putin prajitura, facem glazura: untul de cocos il amestecam cu cacao si cu zaharul pana devine usor lichid. Turnam peste prajitura, nivelam si presaram deasupra nuci taiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca.

Pentru glazura se mai poate folosi: 2 linguri cacao + 2 linguri zahar pudra + 1 lingura ulei + 1 lingura apa.

 

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468