
INGREDIENTE
6 albusuri
350 g zahar
150 g nuca macinata
1 lingurita zeama de lamaie
Crema de ciocolata:
300 ml frisca
100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
100 g nuca macinata
Virgil Nanu, îndemn către primarii din Prahova: „Investiți în educație și sprijiniți tinerii!”
Portii: 10 Timp de preparare: sub 120 minute
Ploieștiul se sufocă „legal”. Cerem actualizarea Legii la standardele OMS!
MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sarah Bernard:
Albusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor cu o spatula. Se pune bezeaua intr-un posh cu varf rotund, sau intr-o punga careia i se taie un colt si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava, pe hartie de copt.
Se coc bezelele 25 minute, dupa care se scoate tava din cuptor si cu grija se desprinde fiecare bezea. Se lucreaza cu grija, pentru ca bezelele sunt destul de fragile.
Crema:
Frisca lichida se pune impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune in frigider pentru minim doua ore, timp in care crema se va raci si se va intari. Se poate aromatiza cu putina esenta de rom si se bate cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa dar ferma.
Asamblare:
Se iau cate doua bezele si se unesc cu crema, cu varfurile spre interior. Se ung si pe margini cu crema, apoi fiecare butoias obtinut, se tavaleste prin nuca macinata si deasupra, se glazureaza cu ciocolata topita.
sursa: www.bucataras.ro