Disperat că nu mai are ce culege de pe câmp, Nea Ion a improvizat un sistem care să ţină porcii mistreţi departe de porumb. A cheltuit 900 de lei, dar speră că merită

Disperat că nu mai are ce culege de pe câmp, Nea Ion a improvizat un sistem care să ţină porcii mistreţi departe de porumb. A cheltuit 900 de lei, dar speră că merită

Nea Ion a improvizat un sistem care să ţină porcii mistreţi departe de porumb.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Nea Ion-reporter: Butelia de aragaz, o butelie încărcată şi ăsta e cumpărat din comerţ. Face ca o puşcă. 

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

– Şi sperie mistreţii?

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

– Eu ştiu.

– Aşa speraţi?

– Dacă jos au mâncat tot, eu ştiu, cred că s-au învăţat şi cu el. La cinci, şase minute, dă: Bâu, bâu.

Omul vine în fiecare seară să-l pornească şi dimineaţa să-l închidă. Consumă o butelie pe lună. Adică o cheltuială de cel puţin 100 de lei, la care s-a adăugat tunul care a costat circa 800 de lei. Cam cât primeşte acum despăgubire că a rămas fără jumătate din recolta pe care au mâncat-o mistreţii.

Ion Blondea, agricultor: Ce-mi daţi dvs mie, pe 50% din suprafaţă, un sfert i-am consumat pe benzină.

Diana Speretoiu, reporter Observator:Într-o singură lună, doar în această cultură de porumb, mistreţii au intrat de cel puţin trei ori Iar acum, în loc să culeagă roadele muncii lor, oamenii nu mai au ce aduna de pe câmp.

Ion Blondea, agricultor: Pe un rând de porumbi, sunt de fire. Închipuiţi-vă ce e de aici în jos.

Alţi localnici au păzit culturile pe timpul nopţii şi au făcut gălăgie. Tot degeaba.

Agricultor: Am făcut pază, dar nu poţi să stai noapte de noapte să păzeşti non stop. Nu a nici condiţii. Sunt instalaţii care se pun pentru îndepărtarea lor, dar nu sunt prea eficiente.

Marius Calotă, Primăria Dăneşti: Încercăm să-i ajutăm, oamenii să fie despăgubiţi din partea statului. Mai mult de atât, nu putem să-i ajutăm. Oamenii au investit şi în munca câmpului, şi în porumb.

Valentin Priporeanu, director Direcţia de Agricultură Gorj: Trebuie să anunţe, în primul rând, gestionarul fondului de vânătoare că, în preajma recoltelor lor sunt animale sălbatice, merg la primărie şi depun o cerere că au recolta distrusă.

Legea prevede despăgubiri în valoare de circa de lei pentru un hectar de porumbi distruşi de mistreţi. ill cam de supraveghere urs Ranca Animalele sălbatice au băgat în sperieţi şi turiştii, şi cabanierii din staţiunea Rânca. Într-o singură noapte, un urs a intrat în cinci case de vacanţe să caute mâncare.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191