Diva Bucureştiului interbelic ajunsă actriță la Hollywood. A fost prima artistă care a interpretat celebra melodie „Ionel, Ionelule”

Diva Bucureştiului interbelic ajunsă actriță la Hollywood. A fost prima artistă care a interpretat celebra melodie „Ionel, Ionelule”

Este prima artistă care a interpretat celebra melodie „Ionel, Ionelule”, semnată de George Sbârcea, a avut o carieră impresionantă pe scenele bucureştene în anii ’30 și a ajuns actriță de Hollywood. Află povestea uneia dintre cele mai cunoscute artiste a Bucureștiului de altădată, Lisette Verea.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

În Bucureștiul interbelic, Lisette Verea era una dintre cele mai cunoscute persoane care apărea pe scena cabaretului, dar și cea care interpreta pentru prima dată melodia „Ionel, Ionelule”. Artista s-a născut în Bucureşti, pe data de 27 august 1914. A reușit să intre în lumea artistică grație graţie talentului şi vocii inconfundabile. A debutat la vârsta de 13 ani, pe scena Teatrului Majestic, iar ulterior a apărut pe scenele de la „Alhambra” şi Teatrul de Comedie.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Bineînțeles, nu doar vocea era cea care o aducea în centrul atenției, dar și frumusețea și eleganța de care dădea dovadă o puneau la loc de cinste. De-a lungul carierei sale, a obținut numeroase roluri atât în filme, cât și în spectacolele din România. Din păcate, însă, pe fondul celui de-al Doilea Război Mondial, Lisette, care era evreică, a părăsit ţara şi s-a mutat permanent în SUA, în 1941, unde a avut șansa de a juca pe marele ecran în pelicula „A Night in Casablanca”, o producție mediocră, în compania celebrilor fraţi Marx.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Mai mult, vocea sa a propulsat-o pe scena operetei unde a avut un rol în „Văduva Veselă”, dar faptul că avea un accent est-european, a fost o mare piedică în evoluţia artistei, iar cariera ei a apus destul de repede. Nu a mai obţinut roluri din cauza accentului său neplăcut în limba engleză. În 1937, Lisette era una dintre cele mai apreciate actriţe de cabaret, iar pe scena Teatrului Alhambra, împreună cu Lulu Nicolau a lansat un mare slagăr compus de Claude Romano: „Ionel, Ionelule”, cântat mai apoi şi de Maria Tănase. 

Ajunsă în SUA, în 1946, fosta vedetă de la Alhambra s-a căsătorit cu mai vârstnicul Erhart Ruegg, un producător bogat de textile. Bărbatul a murit în 1950, iar Lisette s-a recăsătorit patru ani mai târziu, în iunie 1954, cu tenismenul Francis Hunter, o vedetă a tenisului american în anii ’20, devenit un prosper om de afaceri, potrivit

Lisette Verea s-a stins din viață pe 27 august 2003, la vârsta de 89 de ani, la New York.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191