Doi vameși maghiari, arestați după ce au cerut unui șofer de TIR să plătească 1.500 de euro ca să poată ajunge în România

Doi vameși maghiari, arestați după ce au cerut unui șofer de TIR să plătească 1.500 de euro ca să poată ajunge în România

Parchetul Regional de Investigații Debrețin cercetează doi polițiști de frontieră, care au fost arestați pentru luare de mită, scrie publicația maghiară Nepszava.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Cei doi vameși i-au cerut unui șofer de TIR de euro pentru a-l lăsa să treacă granița în România. Ei au fost arestați la scurt timp după eveniment.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Polițiștii de frontieră efectuau servicii de gestionare a pașapoartelor la punctul de trecere a frontierei Ártánd în octombrie 2022, când într-o seară, la ora 23:00, un camion german a solicitat ieșirea din Ungaria spre România.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Șoferul i-a predat documentele polițistului de frontieră, care, după ce a tras autovehiculul deoparte, a spus că a observat atât de multe deficiențe în actele vehiculului încât va trebui să plătească o amendă de aproape de euro, iar apoi i-a sugerat că „s-ar putea rezolva cu de euro”.

Șoferii din echipaj care au solicitat trecerea au contestat neregulile aduse în discuție de polițiști și nu au vrut să plătească. Ei au spus că au doar doar 500 de euro.

Cu toate acestea, unul dintre suspecți i-a informat că, dacă nu plătesc, nu pot ajunge în România. Atunci șoferii au sunat la poliție.

După două ore de așteptare, la sugestia polițiștilor, șoferii le-au dat 300 de euro și de forinți și, cu toate acestea, au mai fost amendați cu 200 de lei. După ce au primit banii, camionul a putut să treacă granița.

În acel moment au apărut mascații, iar cei doi vameși au fost reținuți și, în urma audierii, au fost arestați.

Articol recomandat de

NEWS ALERT Doliu în fotbalul românesc! A murit un fost atacant de la Steaua și Dinamo

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191