Doi vameși maghiari, arestați după ce au cerut unui șofer de TIR să plătească 1.500 de euro ca să poată ajunge în România

Doi vameși maghiari, arestați după ce au cerut unui șofer de TIR să plătească 1.500 de euro ca să poată ajunge în România

Parchetul Regional de Investigații Debrețin cercetează doi polițiști de frontieră, care au fost arestați pentru luare de mită, scrie publicația maghiară Nepszava.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Cei doi vameși i-au cerut unui șofer de TIR de euro pentru a-l lăsa să treacă granița în România. Ei au fost arestați la scurt timp după eveniment.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Polițiștii de frontieră efectuau servicii de gestionare a pașapoartelor la punctul de trecere a frontierei Ártánd în octombrie 2022, când într-o seară, la ora 23:00, un camion german a solicitat ieșirea din Ungaria spre România.

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Șoferul i-a predat documentele polițistului de frontieră, care, după ce a tras autovehiculul deoparte, a spus că a observat atât de multe deficiențe în actele vehiculului încât va trebui să plătească o amendă de aproape de euro, iar apoi i-a sugerat că „s-ar putea rezolva cu de euro”.

Șoferii din echipaj care au solicitat trecerea au contestat neregulile aduse în discuție de polițiști și nu au vrut să plătească. Ei au spus că au doar doar 500 de euro.

Cu toate acestea, unul dintre suspecți i-a informat că, dacă nu plătesc, nu pot ajunge în România. Atunci șoferii au sunat la poliție.

După două ore de așteptare, la sugestia polițiștilor, șoferii le-au dat 300 de euro și de forinți și, cu toate acestea, au mai fost amendați cu 200 de lei. După ce au primit banii, camionul a putut să treacă granița.

În acel moment au apărut mascații, iar cei doi vameși au fost reținuți și, în urma audierii, au fost arestați.

Articol recomandat de

NEWS ALERT Doliu în fotbalul românesc! A murit un fost atacant de la Steaua și Dinamo

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191