Doliu în lumea muzicii! S-a stins din viață o mare soprană

Doliu în lumea muzicii! S-a stins din viață o mare soprană

Lumea muzicii internaționale e în doliu! Legendara soprană Renata Scotto s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. Aceasta a devenit una dintre cele mai venerate soprane ale generației sale pentru simțul stilului, muzicalitatea și a fost considerată o mare actriță cântăreață.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Născută pe 24 februarie 1934, în Savona, Italia, Renata Scotto și-a făcut debutul operistic în orașul natal în Ajunul Crăciunului din 1952, la vârsta de 18 ani, în „La Traviata” de Verdi, iar a doua zi și-a făcut debutul „oficial” la operă la Teatro Nuovo din Milano, tot în „La Traviata”. Ea avea să se întoarcă la Savona pentru „Madama Butterfly” în același an.

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea. 4 oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar 5 sunt răniți

Lumea muzicii e în doliu

Soprana italiană Renata Scotto a murit la vârsta de 89 de ani. Tristul anunț a fost făcut de primarul orașului natal al artistei, în timp ce colegii muzicieni i-au adus un omagiu „unuia dintre cei mai mari cântăreți de operă din toate timpurile”.

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

Artista s-a stins din viață în casa ei din New York, potrivit anunțului făcut de agenția de presă ANSA.

Depsre Renata Scotto

Renata Scotto s-a bucurat de un succes mare la Teatro alla Scala în 1953, în timpul producției „La Wally”, când a cântat în seara de deschidere alături de Renata Tebaldi și Mario del Monaco.

Cu toate acestea, a cunoscut celebritatea pe 3 septembrie 1957, la Festivalul de la Edinburgh, când Teatro alla Scala și-a interpretat producția „La Sonnambula” de Bellini cu Maria Callas. Producția a avut atât de mult succes încât compania a adăugat o a cincea reprezentație neprogramată, dar Callas a refuzat să cânte în spectacolul adăugat. Drept urmare, Renata Scotto a preluat rolul Aminei și la vârsta de 23 de ani a devenit o vedetă internațională de operă.

În anii 1960, artista a devenit una dintre cele mai importante cântărețe în revivalizarea belcantului și a cântat opere precum „Zaira” de Bellini, „I Capuleti e Montecchi” și „La straniera”, „Maria di Rohan” de Donizetti și „Robert le Diable” de Meyerbeer. .” Ea a continuat să cânte „L’Elisir d’Amore” de Donizetti, „Lucia di Lammermoor” și „Anna Bolena”.

A făcut istorie cu Teatro alla Scala când compania a devenit prima care a făcut un turneu la Teatrul Bolșoi din Moscova în timpul Războiului Rece. În 1960 și-a făcut debutul american la Opera Lyric din Chicago ca Mimì în „La Bohème”, iar în 1965 și-a făcut debutul la Metropolitan Opera în rolul Cio-Cio-San în „Madama Butterfly”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191