După 9 ani de Italia, Andrei s-a întors în România și împreună cu soția lui au început o afacere cu buget zero și doar din pasiune. Unde sunt acum 6 ani mai târziu

După 9 ani de Italia, Andrei s-a întors în România și împreună cu soția lui au început o afacere cu buget zero și doar din pasiune. Unde sunt acum 6 ani mai târziu

Era o dimineaţă perfectă, în care Andrei pregătise omleta lui perfectă, iar Ayfer o cafea. Se deduce din imagini că tot perfectă. Şi se gândeau – cum ar fi să facem asta în fiecare zi? Şi să trăim din asta? 210 dimineţi mai târziu erau aici.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

În singurul loc din Bucureşti în care se mănâncă omleta perfectă, făcută de Andrei. Aceasta e povestea a doi oameni care au îndrăznit să viseze că pot trăi decent, în România, făcând ce le place, cu pasiune imensă şi buget zero.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Andrei Isac:Eu am stat 9 ani în Italia am făcut facultatea de construcții. Având părinții în Italia, stabiliți acolo de 20 de ani, a fost o decizie destul de grea și am zis, nu, neapărat, vreau să mă întorc în România să fac ceva. Pentru că am simțit tot timpul o atracție față de ce suntem. A contribuit foarte mult la întoarcerea mea. 

DIICOT și Poliția Română: descinderi și percheziții la membrii unor rețele de trafic de droguri, trafic de persoane și pornografie infantilă

N-aveau niciun plan. Dar într-o seară, la televizor, au văzut un film.

Ayfer Isac: Era despre un chef care lucra la un restaurant, și-a dat demisia de acolo și și-a luat un food truck. Iată. 

Acum 5-6 ani, când le-a venit prima oară ideea, restaurantele pe roţi erau rare în România. Între timp, industria de street food a avut o creştere spectaculoasă. În patru ani s-a ajuns la o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro, 50 de festivaluri în toată ţara şi aproape 5 sute de rulote cu mâncare. Ei au prins trendul de la început.

Andrei Isac: Nu aveam niciun bussines plan, nu aveam nimic.

Ayfer Isac: Un food truck să îl cumpărăm nu ne permitem și am zis hai să construim.

Andrei Isac: Fiind inginer am zis măcar asta să o fac, pe un A 4, da am făcut o schitță frumoasă.

A urmat cea mai frumoasă și mai intensă aventură a lor. Erau nelipsiți de la toate festivalurile și evenimentele de stradă din toată țara cu rulota lor în care vindeau frigărui de oaie. Un succes la care nici ei nu au sperat. Din mai până în octombrie erau tot pe drum. Câştigau suficient cât să trăiască apoi, liniştiţi, toată iarna. Iar din mai o luau de la capăt. Până când în viața lor au apărut copiii. Era momentul să facă un alt plan.

Ayfer Isac: Vroiam să ieșim la mic dejun la ora 1, să mâncăm o omletă.  Și ne loveam foarte mult de răspunsul – a, nu mai servim mic dejun la ora asta. Și am zis, băi, ne trebuie un loc unde să mănânce lumea omletă și la ora 2.

Au deschis localul într-o miercuri. Fără prea mare tam-tam sau reclamă. În primul week-end au venit la muncă așa, doar să se relaxeze, la terasă.

Ayfer Isac: Am zis, am deschis de două zile, nu cred că o sa fie cine știe ce, luăm și copiii și e ok. Și au venit primii clienți la 10 și pe urmă au tot început să vină. Era totul de poveste.

Au trecut cu bine peste acel moment. Și peste multe altele care au venit. Azi, își aduc aminte doar ce a fost bine și frumos. Și sunt fericiți că au construit aici mai mult decât o afacere. E un mod de viață. În restaurantul lor nu se fac rezervări. Iar programul e până la ora 15.

Ayfer Isac: După ora 3 suntem mami și tati. Foarte mulți dintre clienții noștri când văd programul zic, ce program e asta, pâna la 3? Și le zic, e până la 3 pentru că vrem o viață după. Pai și puteți să vă plătiți chiria? Adică puteți să trăiți? Da, poți să faci asta.

O spun cu convingere doi oameni care au reușit prin forțe proprii, fără să fie profesioniști în bucătărie sau specialiști în business.

Andrei Isac: Se poate, adică să faci ceea ce vrei, să fii fericit cu asta, e un mix complicat dar se poate, se poate avea totul în aceeași farfurie. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191