Elevii vor studia o nouă materie la liceu, începând din toamnă! Anunțul surprinzător făcut de Ministerul Educației

Elevii vor studia o nouă materie la liceu, începând din toamnă! Anunțul surprinzător făcut de Ministerul Educației

Începând cu următorul an școlar, elevii din țara noastră vor avea în orar o nouă materie! În clasa a XI-a și a XII-a, odată cu revenirea la ore, în anul școlar 2023-2024, va exista o oră pe săptămână numită „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Președintele Klaus Iohannis a promulgat încă din luna noiembrie a anului 2021 introducerea în orar a acestei materii.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Edupedu, elevii vor avea în orar o materie cu totul nouă, începând cu anul școlar care tocmai urmează să înceapă, în această toamnă. Mai exact, elevii de liceu, în clasa a XI-a, cât și în a XII-a, tinerii vor studia, vreme de o oră pe săptămână, o nouă materie, intitulată „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Ligia Deca, actualul Ministru al Educației, a făcut acest anunț, pe rețelele de socializare.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

„În acest sens, am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie”, a scris Ligia Deca. Pe lângă anunțul introducerii noii materii în orar, ea a împărtășit câteva cuvinte și despre cum va decurge aceasta și care este scopul ei.

DIICOT și Poliția Română: descinderi și percheziții la membrii unor rețele de trafic de droguri, trafic de persoane și pornografie infantilă

„Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu”, a mai spus Ligia Deca, conform sursei citate.

 Elevii din învățământul profesional special vor studia această nouă materie în clasa a XII-a, în timp ce restul liceenilor vor avea acest curs în orar în clasa a XI-a. Este vorba despre o singură oră pe săptămână, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat introducerea acestei materii în orarul elevilor încă din luna noiembrie a anului 2021. Acum, ea va deveni oficială, începând cu noul an școlar.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191