Este rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului! Cum pregătim cea mai bună ciorba de dovlecei, în doar câțiva pași simpli

Este rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului! Cum pregătim cea mai bună ciorba de dovlecei, în doar câțiva pași simpli

Deja începem să înaintăm în luna noiembrie, iar cum Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, este important să știm ce fel de rețete delicioase putem pregăti pentru noi și pentru familia noastră! Iar ciorba de dovlecei este un preparat gustos, perfect pe timp de post!

Cristian Terheș cere CCR revizuirea cererii de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale, pe baza documentelor declasificate din CSAT

Este o mâncare delicioasă, extrem de sănătoasă, iar cum Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, trebuie să știm că această rețetă este și perfectă pentru post!

Prezidenţiale2024/Rectorul SNSPA: Primul tur al alegerilor trebuie reluat, în condiţii de legalitate deplină

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple pentru a prepara ciorba de dovlecei, iar partea cea mai bună este faptul că o vom putea prepara foarte rapid și ușor! Chiar dacă nu suntem foarte experimentați în bucătărie, nu ar trebuie să avem probleme cu acest preparat delicios!

Ion Cristoiu: „Se va face un guvern minoritar PNL+USR+UDMR, cu amenințarea alegerilor ANTICIPATE”

Ingredientele necesare pentru o ciorbă delicioasă de post

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! Este vorba despre 350 de grame de dovlecei tăiați în cubulețe, o ceapă uscată (cam 200 de grame va fi suficient), un ardei gras, mărar, pătrunjel, cât și un morcov.

De asemenea, pe lângă aceste ingrediente, ne mai trebuie și o lingură cu vârf de leuștean, cam jumătate de ardei iute, sare, zeamă de lămâie, ori oțet, iar nu în ultimul rând, ne mai trebuie și bulion. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim o ciorbă gustoasă de post!

Cum pregătim ciorba de dovlecei

Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti această ciorbă este să punem la fiert cam doi litri de apă, într-o oală. Apoi, vom pune la fiert ceapa, ardeiul, ardeiul gras, cât și cel iute. Aceste ingrediente trebuie tăiate în bucăți cât mai mici, iar apoi vom pune capacul și vom lăsa totul să fiarbă cam 15 minute.

Apoi, vom adăuga și dovleceii, alături de bulion, ori suc de roșii. În acest punct putem să adăugăm și o linguriță rasă de sare, iar ciorba mai trebuie lăsată să fiarbă cam 5 minute. Acum, putem adăuga și zeama de la jumătate de lămâie, iar dacă nu mai dorim să potrivim gustul în vreun fel, putem să ne bucurăm de această ciorbă delicioasă!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191