„Este un dezastru”. Mihai Pascu dă cărțile pe față și vorbește despre fiul drogat

„Este un dezastru”. Mihai Pascu dă cărțile pe față și vorbește despre fiul drogat

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, cel care a ucis doi tineri în dimineața zilei de 19 august în stațiunea 2 Mai, fiind drogat cu șase substanțe psihoactive a făcut primele declarații. „Când eram eu elev lângă liceu se vindeau gumă turbo și semințe, acum se vând droguri”, a spus Mihai Pascu, el susținând în fața jurnaliștilor că a făcut tot ce a putut pentru copilul lui. Referitor la averea pe care o deține, el a spus: „Știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar”, a mai spus el.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Este un dezastru”

Mihai Pascu a vorbit jurnaliștilor, luni dimineața. Cu o atitudine total schimbată față de cea din 14 septembrie când s-a aflat la DIICOT, tatăl lui Vlad Pascu a numit „un dezastru” situația în care se află familia lui.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Este un dezastru pentru noi toți, nu numai pentru mine. Mă pun de cele mai multe ori și nu pot schimba scaunul cu părinii aceia. Am trei copii, știu ce înseamnă”, a spus Mihai Pascu, aflat luni dimineața la Tribunalul București.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„Acest copil (Vlad, ) a greșit foarte mult. Am încercat să facem tot ce am putut pentru acest copil. Nu vă gândiți că în aceeași situație sunt extrem de multe familii. Societatea nu face nimic pentru acești copii. Doar pune presiune pe ei. Când eu eram la școală, în fața școlii se vindea gumă de mestecat Turbo și semințe. Acum se vând droguri. Vorbim despre un flagel. În loc să prindem marii traficanți, prindem niște copii și considerăm că s-a rezolvat. Dacă noi nu facem ceva, vis-a-vis de drogurile care intră în țară, nu de acești copii, acestor copii ar trebui să le facem centre de educare vis-a-vis de acest flagel. Dacă îmi omorâți și familia, să știți că nu se schimbă nimic”, a spus Mihai Pascu.  

El susține că în ziua în care fiul lui a provocat tragedia rutieră venise în România pentru o lucrare stomatologică. 

„ Eu când am venit în România am venit pentru o lucrare stomatologică la Constanța, fix pentru două zile am avut bilete de avion. Presiunea față de mine, de familia mea a fost foarte mare”.

„Fiul meu, noi, părinții, am încercat să facem tot ce am putut pentru acest copil”, a mai spus Pascu. 

„Știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar!”

„Nu a avut bani la dispoziție. Toată lumea vehiculează niște lucruri care nu sunt adevărate. Deși o să sune foarte prost, toată lumea se așteaptă să dau răspunsuri de multimilionar și o să fac o glumă: știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar! E o glumă.”

„Nu pot să spun că nu am avut afaceri, că nu am avut niște firme. Sunt zece firme, șase sunt nefuncționale, iar celelalte vreo două au venituri, pentru că n-aș putea să trăiesc fără venituri”, a mai spus Mihai Pascu.

Procurorii DIICOT afirmă că Vlad Pascu a început să consume droguri la vârsta de 13 ani, pe fondul unor probleme familiale. De atunci, el a consumat constant droguri de risc şi mare risc, având acces la resurse materiale peste medie. În casa tânărului şi în cea a părinţilor săi se consumau frecvent droguri diverse – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone.

În prezent, înteaga familie Pascu este trimisă în judecată.

Vlad Pascu este cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Vlad Pascu a fost arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Miruna Pascu, amma lui Vlad Pascu, este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influențeze martorii din dosarul fiului său și i-ar fi amenințat, pentru a da declarații în favoarea acestuia,

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, este cercetat pentru de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce polițiștii au descoperit în locuința sa, în urma perchezițiilor, mai multe cartușe depozitate necorespunzător.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191