Experții polonezi au stabilit că racheta care a omorât 2 oameni în satul Przewodow, anul trecut, era ucraineană

Experții polonezi au stabilit că racheta care a omorât 2 oameni în satul Przewodow, anul trecut, era ucraineană

Experții polonezi au confirmat că o rachetă care a ucis două persoane la un depozit de cereale din sudul Poloniei, în noiembrie 2022, a fost trasă de Ucraina, a informat cotidianul Rzeczpospolita, citat de Reuters.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Explozia rachetei din Polonia, țară membră a NATO, a alimentat temerile că războiul din Ucraina s-ar putea transforma într-un conflict mai larg prin declanșarea Articolului 5, care include clauza de apărare reciprocă a alianței, dar la acea vreme Varșovia și NATO au declarat că, probabil este vorba despre o rachetă ucraineană rătăcită.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Surse care au informații despre anchetă au declarat pentru Rzeczpospolita că Polonia a stabilit că racheta care a căzut în satul Przewodow era o rachetă de apărare antiaeriană S 300 5-W-55, lansată de pe teritoriul ucrainean.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„Această rachetă are o rază de acțiune de la 75 km până la 90 km”, a spus sursa citată de ziar.

„La acea vreme, pozițiile rusești se aflau într-un loc din care nicio rachetă rusească nu putea ajunge la Przewodow”, a adăugat sursa.

Ucraina a negat că una dintre rachetele sale ar fi căzut în Polonia.

Rzeczpospolita a relatat că partea ucraineană nu a pus niciun material la dispoziția anchetatorilor polonezi.

Lukasz Lapczynski, purtătorul de cuvânt al parchetului polonez, a spus că procurorii au primit opinia experților, dar nu a dezvăluit conținutul acesteia, deoarece este confidențială.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191