Fără All-Inclusive în Bulgaria, din vara 2024. Marii hotelieri au transmis că e prea costisitor

Fără All-Inclusive în Bulgaria, din vara 2024. Marii hotelieri au transmis că e prea costisitor

Creșterea galopantă a prețurilor la alimente îi determină pe marii hotelieri din Bulgaria să ia o decizie istorică. Renunță la pachetele all-inclusive pentru că în condițiile pieței actuale acestea ar fi mult prea costisitoare. Experții din industrie recomandă hotelierilor bulgari să păstreze oferta cu care litoralul bulgăresc a devenit extrem de popular. Din cauza creșterii prețurilor alimentelor, vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Asociația Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna a anunțat că un număr semnificativ de hotelieri vor renunța la serviciile all-inclusive de vara viitoare. Această decizie a fost luată dat fiind faptul că prețurile alimentelor au crescut, iar astfel de servicii nu vor mai fi la fel de profitabile, transmite Adevărul.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Bulgaria are serviciul all-inclusive de peste 60 de ani 

Deși majoritatea hotelierilor bulgari susțin că din cauza prețurilor crescute pentru alimente vor renunța la serviciile all-inclusive, experții din industrie susțin că pentru a se păstra competivitatea, hotelierii trebuie să păstreze această ofertă.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului. All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat pentru televiziunea publică bulgară directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, potrivit Novinite.

Bulgaria trece la „mic dejun sau demi-pensiune”

În ultimii ani, serviciile all-inclusive sunt într-o continuă creștere în ceea ce privește prețul, iar acest lucru este direct proporțional cu majorarea costului unei vacanțe sau chiar majorarea bugetului alocat pentru concediu. Pentru a menține prețurile mai scăzute, astfel încât hotelierii să beneficieze în continuare de un număr cât mai mare de turiști, foarte mulți au anunțat că vor renunța la serviciul all-inclusive, în detrimentul unui sistem de cazare care oferă doar micul dejun, sau micul dejun și cina, lăsând de-o parte masa de prânz.

„Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev.

De asemenea, experții din domeniu comunică faptul că majoritatea turiștilor preferă să își plătească vacanțele integral, în avas. Astfel, majoritatea tind să graviteze spre oferte care, pe lângă trei mese pe zi, oferă și umbrelă și șezlong pe plaja privată a hotelului.

„Hotelurile care au peste 300, 400, 500 de paturi, de 4 stele, așa e în Grecia, așa e în Turcia, se bazează pe all inclusive, pentru că așa cere tour-operatorul, așa cere clientul. Deci concurența pune presiune pe noi și, cel puțin în viitorul apropiat, nu văd o renunțare în masă la all inclusive pe litoralul nostru de la Marea Neagră, pentru că vom rămâne fără turiști”, a spus Stoyan Marinov.

Potrivit experților din industrie, echilibrul dintre prețul și calitatea ofertelor all-inclusive este dificil. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191