Fenomen rar în mijlocul toamnei. Localnicii au ieşit în grădini să se mire de ce văd: „Avem surprize”

Fenomen rar în mijlocul toamnei. Localnicii au ieşit în grădini să se mire de ce văd: „Avem surprize”

A fost prima noapte geroasă din acest sezon rece. Localnicii din Miercurea Ciuc au dârdâit dimineaţă la minus 10 grade Celsius, dar la prânz au transpirat de cald. 

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Femeie: Nu rezistă organismul. Pe după-amiază trebuie să te dezbraci la tricou, că este cald, iar dimineaţa este foarte, foarte rece. 

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Femeie: Vine iarna, deci mult nu mai este. 

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

În Oltenia au început să înflorească pomii fructiferi

Record de temperaturi negative s-a înregistrat la Joseni, minus 6 grade Celsius, şi în Făgăraş, minus 5 grade. Dacă în Transilvania a fost ger, în Oltenia au început să înflorească pomii fructiferi de cald ce a fost. Localnicii, care se pregăteau să spargă lemne pentru foc, au ieşit în grădini să se mire de ce văd.

Localnică: E foarte cald. 

Reporter: Au mai înflorit cireşii aşa târziu, în octombrie?

Localnică: Da, da. Avem surprize.

Diana Speretoiu, reporter Observator: În special vişinii şi cireşii dau semne că au încurcat anotimpurile. Suntem în prag de iarnă, dar cu 20 de grade în termometre la prânz. Vremea caldă a dat peste cap pomii care au înflorit a doua oară în acest an.

Chiar dacă pe ramuri sunt fructe, ele nu vor ajunge la maturitate

Astfel de fenomene sunt rare, spun inginerii horticoli. Chiar dacă pe ramuri au apărut fructe, ele nu vor ajunge, însă, la maturitate.

Ion Călinoiu, inginer horticol: Aceşti muguri, aflaţi în stare latentă, au intrat după o perioadă de secetă în activitate, s-au redeschis şi au dat aceste flori. Odată cu apariţia temperaturilor scăzute o să cadă. Deci n-o să avem o a doua recoltă.

Temperaturile vor creşte treptat până la sfârşitul săptămânii

Temperaturile vor creşte treptat până la sfârşitul săptămânii. În weekend, la mare o să avem nevoie de protecţie solară dacă vrem să ne plimbăm pe faleză sau să ne adăugăm pe piele un bronz târziu. 

Andreea Filip, reporter Observator: Suntem în faţa unui weekend cu adevărat de vară la malul mării cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. O vreme de plajă, însă nu şi de baie. Apa mării va avea 17 grade Celsius. 

Zonele în care termometrele vor indică chiar şi 33 de grade

Meteorologii anunţă că vom avea recorduri de temperatură în cea mai mare parte a ţării. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Termometrele vor indică chiar şi 33 de grade la umbră în Lunca Dunării, dar vor fi peste 30 de grade inclusiv în nordul Moldovei. Valul de căldură din zona ţării noastre va face ca şi nopţile să fie anormal de calde, iar temperaturile dimineţii, din cea mai mare parte a ţării ar fi trebuit să se înregistreze de fapt la amiază.

Vremea va fi nefiresc de caldă şi săptămâna viitoare. În sudul ţării vor fi temperaturi potrivite în sezonul cald, de peste 25 de grade Celsius.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191