Florile superbe pe care să le plantezi numai în luna noiembrie. Vor înflori spectaculos și vor face din grădina ta un paradis!

Florile superbe pe care să le plantezi numai în luna noiembrie. Vor înflori spectaculos și vor face din grădina ta un paradis!

Cu sosirea lunii noiembrie, toamna își face simțită prezența și se pregătește să lase loc iernii. Cu toate acestea, grădinarii pasionați știu că acesta este un moment potrivit pentru a planta unele flori, iar la primăvară grădina va fi un paradis de culori și arome. Iată câteva opțiuni de flori și plante pe care le poți planta cu succes în noiembrie.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Legume și verdețuri de plantat în această lună

Valeriană: Această plantă rezistentă poate fi plantată în noiembrie și se bucură de un mediu rece. Poate fi folosită atât în scopuri ornamentale, cât și în bucătărie.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Ceapă și usturoi: Aceste legume aromate pot fi plantate în noiembrie și vor fi gata pentru recoltare în primăvara următoare.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Spanac: Spanacul este o alegere excelentă pentru plantare în această perioadă. Este rezistent la frig și oferă frunze verzi și sănătoase pentru consumul zilnic.

Fasole și Mazăre: Aceste legume pot fi plantate în siguranță în noiembrie pentru a fi recoltate în primăvara următoare, oferind astfel o sursă proaspătă de proteine vegetale.

Flori de plantat în noiembrie:

Ghiocel: Aceste flori delicate semnifică sfârșitul iernii și pot rezista la temperaturi foarte scăzute. Plantați bulbii la o adâncime de 5 cm și bucurați-vă de culorile lor vesele.

Lalele: Colorate și festive, lalele trebuie plantate înainte de sosirea gerurilor intense în primele zile ale lunii noiembrie. Asigurați-vă că vârful bulbului este orientat în sus și la o adâncime de 5-10 cm pentru o înflorire magnifică în primăvară.

Zambile sunt o alegere excelentă pentru a aduce culoare grădinii tale. Plantați-le la o adâncime de 10 cm și la o distanță de 10-15 cm între ele pentru un efect spectaculos.

Cyclamen: Aceste flori delicate de toamnă sunt potrivite pentru a decora balcoanele chiar și în cele mai reci zile de noiembrie. Protejați-le de frig și veți bucura de florile lor înfloritoare.

Crizanteme: Flori abundente și viu colorate ce înfloreșc toamna și sunt o alegere minunată pentru a anima grădina în noiembrie. Sunt ușor de cultivat și pot rezista la condiții variate.

Bromeliacea: Plante exotice care adaugă o notă de eleganță în grădină. Cu flori strălucitoare și frunze cărnoase, bromeliaceele sunt o alegere minunată pentru un colț exotic în grădina ta.

Plantând aceste flori și legume în noiembrie, vei avea parte de o explozie de culoare și frumusețe în primăvara următoare. Cu puțină grijă și atenție, grădina ta va deveni un adevărat paradis înflorit!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191