Florin Călinescu, primele declarații după ce taverna „La Călinescu” a fost închisă: „Dacă au găsit mizerie, foarte bine, să o închidă”

Florin Călinescu, primele declarații după ce taverna „La Călinescu” a fost închisă: „Dacă au găsit mizerie, foarte bine, să o închidă”

Florin Călinescu a deschis în urmă cu 20 de ani taverna „La Călinescu”, din parcul Tineretului din București, restaurant care de curând a fost închis de ANPC. Pentru , el a reacționat și a explicat că nu mai e implicat în această afacere de peste 15 ani.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Dincolo de cariera lui în televiziune, atât ca actor, cât și ca prezentator și jurat la „Românii au talent”, Florin Călinescu s-a implicat și în afaceri de-a lungul timpului. Acum 20 de ani, în parcul Tineretului din sectorul 4 din București, el a deschis taverna „La Călinescu”.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Nu s-a ocupat multă vreme de această afacere, căci după cinci ani a lăsat-o pe mâna unor prieteni. Acum, taverna a fost închisă de ANPC în urma unor nereguli găsite acolo. Întrebat despre această situație, Florin Călinescu a explicat că el nu mai e implicat, că nu știe ce s-a întâmplat.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

„Nu știu, eu n-am treabă cu taverna. I-am lăsat numele acolo, nu am trecut pe acolo de vreo 5 ani. Niște oameni pe care i-am cunoscut de-al lungul vremii m-au rugat să se ocupe ei, ca un fel de franciză. Nu mă mai ocup de afacere de vreo 15 ani”, a spus Florin Călinescu pentru

Totodată, el consideră că dacă s-au găsit nereguli la taverna „La Călinescu” înseamnă că decizia ANPC e justificată. „Poate că e ceva justificat, habar n-am. Mai e ceva. E de ajuns ca unul să aibă o treabă cu tine și să spună că nu i-a plăcut mâncarea sau a făcut o alergie.

Taverna cred că e de vreo 20 de ani și nu am avut nicio reclamație la ea, mi s-ar părea suspect, dar dacă au găsit mizerie, foarte bine, să o închidă. Astea sunt chestii temporare, nu se închide pe viață. Din câte știu eu, până când m-am ocupat eu, nu a fost nicio reclamație. Cred că în România, dacă vrei să închizi, poți să închizi totul”, a adăugat Florin Călinescu, care a făcut precizări și despre numele restaurantului.

La un moment dat, el i-a precizat noului patron să schimbe numele tavernei, însă acesta nu și-a dorit și „La Călinescu” a rămas până în prezent.

„Eu tot i-am zis băiatului acela să schimbe. El a zis să lase numele, dar nu cred că lumea vine că e a lui Călinescu sau că e a altcuiva. Lumea nu vine pentru nume”, a încheiat el.

Meniul era unul vast, fiind axat, în principal, pe preparate tradiționale. O ciorbă de perișoare sau de văcuță costa doar 19 lei, iar cea de legume sau de fasole – 16 lei.

Porția de sarmale de 500 de grame, servită cu mămăligă și ardei, costa 44 de lei, în timp ce o porție de varză călită cu ciolan ajungea la 42 de lei.

Florin Călinescu și-a dat demisia de la PRO TV în vara anului 2021. După ce a renunțat la rolul de jurat de la „Românii au talent”, prezentatorul a semnat un nou contract cu Prima TV, unde a avut propriul show.

Emisiunea lui Florin Călinescu nu a rezistat decât câteva luni pe post, pentru că proiectul a fost scos din grila de programare mai repede decât s-ar fi așteptat, asta din cauza audiențelor care nu au fost conform așteptărilor. Acum, Florin Călinescu s-a mutat la țară și nu știe când și dacă va mai reveni pe micul ecran.

„Nu știu când o să mai revin în televiziune. Nu pot să spun că îmi este dor de proiectul «Românii au talent». Îmi este dor de colegi, dar nu și de administrația de acolo. Eu nu mai am răbdare și nervi pentru așa ceva. Acum m-am mutat la țară, sunt bine”, a declarat Florin Călinescu în 2023 pentru Click!.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191