Florin Melciu, consilier general al Capitalei, dupa tragedia de la Lacul Morii: „Cer demisia urgenta a conducerii ASPA!”

Florin Melciu, consilier general al Capitalei, dupa tragedia de la Lacul Morii: „Cer demisia urgenta a conducerii ASPA!”

Consilierul general al municipiului Bucuresti Florin Melciu solicita demisia de urgenta a conducerii ASPA, autoritatea insarcinata cu supravegherea si protectia animalelor.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Melciu acuza ASPA de neindeplinirea atributiilor privind capturarea cainilor fara stapan, in conditiile in care autoritatea a primit, in 2022, un buget considerabil.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Contactat telefonic de către reporterii România Tv, a declarat următoarele:

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

„În urma tragediei de astăzi, petrecută în zona lacul Morii, unde o femeie a fost ucisă de către câinii maidanezi, în calitate de consilier general al municipiului București doresc să fac câteva precizări:
În 2022, ASPA – Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor a beneficiat de un buget mai mare decât tot bugetul alocat teatrelor din București, transformandu-se în tot acest timp într-un ONG profitabil care s-a îndepărtat de obiectul principal al activității – capturarea și sterilizarea câinilor fară adăpost. Autoritatea se află în subordinea Primăriei București, primăria sectorului 6 neavând nicio atribuție referitoare la animalele fără adăpost.
În cadrul CGMB, am votat de bună credință încheierea unui acord cadru având ca obiect achiziționarea serviciilor de consultanță și reprezentare juridică în valoare de 70.000 lei, către cabinetul de avocatură, Lungu Ramona Mihaela, spun de buna credință pentru că ne-au fost prezentate fapte eronate privind litigii comerciale ale autorității, ASPA folosind defapt aceste resurse financiare pentru procedurile de disponibilizare ale angajaților, prin desfacerea contractului de muncă. La momentul actual, foștii angajați au intentat în instanță, proces împotriva ASPA, pentru disponibilizări ilegale.
Un alt fapt care trebuie menționat în această poveste, se referă la doamna Catalina Trănescu, director general adjunct cu atribuții de director general, aceasta fiind detașată în cadrul ASPA, de la firma care furniza hrana către autoritate – Alpra Contractor SRL, fiind astfel în conflict de interese.
În ultimul an, capturarea câinilor fară adăpost a scăzut la aproape jumătate față de media anilor trecuți. Consider că o astfel de tragedie nu ar fi trebuit să mai aibă loc vreodată în București, în 2023. Nicio faptă nu arm ai putea să o readucă la viață pe femeia care astăzi a fost ucisa într-un mod barbar.
Alături de colegii mei liberali din consiliul general al municipiului București cer demisia urgentă a conducerii ASPA, singura autoritate vinovată pentru pierderea unei vieți omenești. “

Context:

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191