Fondul Proprietatea vrea să vândă fulger deţinerea de 3% la OMV Petrom, pentru 830 de milioane de lei

Fondul Proprietatea vrea să vândă fulger deţinerea de 3% la OMV Petrom, pentru 830 de milioane de lei

Franklin Templeton International, administratorul Fondului Proprietatea (simbol bursier FP), a anunţat la bursa locală demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga sa deţinere la OMV Petrom (SNP), singurul producător local de petrol şi gaze.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Conform unui document publicat ieri la BVB, FP vrea să vândă cele 1,77 miliarde de acţiuni pe care le deţine la cea mai mare companie listată la bursa românească. Luând în calcul preţul şedinţei de tranzacţionare de marţi, 0,4654 lei pe acţiune, tranzacţia ar ajunge la 827 milioane de lei, potrivit ZF.
Participaţia la OMV Petrom este a doua cea mai mare a Fondului după deţinerea de 20% la Hidroelectrica, evaluată la circa 12 miliarde de lei.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

„Erste Group Bank si Swiss Capital vor acţiona în calitate de joint global coordinators şi joint bookrunners, iar Banca Comercială Română şi Auerbach Grayson and Company vor acţiona în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei. Sub rezerva plasării tuturor acţiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat şi a decontării aferente a tranzacţiei, Fondul nu va mai deţine acţiuni la Petrom. Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma tranzacţiei”, se arată în raportul de la Bursă.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Rezultatele tranzacţiei vor fi anunţate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a Fondului şi a părţilor care acţionează în calitate de bookrunner.

În T3/2022, Fondul şi-a redus uşor participaţia prin vânzarea a aproximativ 40 de milioane de unităţi direct prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, în urma unor tranzacţii în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, potrivit calculelor efectuate de ZF, bazate pe un preţ mediu de 0,47 lei pe unitate. Astfel, deţinerea a fost diminuată de la 2,98% la 2,9%.

În ceea ce priveşte tranzacţiile realizate în T3, ZF i-a solicitat Fondului un punct de vedere cu privire la deţinerile la OMV Petrom şi când au avut loc, mai exact, vânzările. FP a răspuns că nu poate argumenta pe marginea acestui subiect, dat fiind faptul că OMV Petrom este societate listată.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191