Frunze de nuc de Rusalii. Semnificația lor și ce se face cu ele

Frunze de nuc de Rusalii. Semnificația lor și ce se face cu ele

Doar câteva zile ne mai despart de Rusalii. Anul acesta Rusaliile se sărbătoresc pe data de 12 iunie, iar creștinii se pregătesc temeinic. De această sărbătoare există și tradiții pe care creștinii ortodocși nu le sar niciodată. De Rusalii este bine să avem în casă frunze de nuc, care se sfințesc la biserică în acea duminică. Iată ce semnificație au frunzele de nuc în ziua de Rusalii și la ce ne sunt de folos.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Frunzele de nuc au o semnificație aparte în datina creștină, de la trezirea spirituală până la simbolistica flăcărilor. Se spune că frunzele nuc sfințite păzesc gospodăria de spiritele rele. Acestea se slujesc și se pun într-un anumit loc în casă.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

De Rusalii se binecuvântează frunzele de nuc

Frunza de nuc este populară în sărbătoarea de Rusalii. În sâmbăta Rusaliilor, creștinii obișnuiesc să agațe frunza de nuc pe la icoane și peste tot prin gospodărie, pentru a fi păzită de spiritele rele. În sâmbăta de dinainte de Rusalii, frunzele de nuc se duc la biserică pentru a se sfinții, iar mai apoi sunt puse peste tot prin gospodărie pentru a nu permite spiritelor rele să pătrundă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Ce semnificație au frunzele de nuc de Rusalii

Preotul-paroh al Bisericii ‘’Sf. Îngeri’’, Eugen Tănăsescu, spună că frunzele de nuc reprezintă trezirea la viața spirituală, dar și simbolul flăcărilor. Acesta spune că trebuie să tratăm frunzele de nuc ca un simbol și le primim în viața noastră, nu să ne înghesuim pentru a le obține.

Și frunzele de tei sunt binecuvântate de Rusalii

Pe lângă frunzele de nuc, și frunzele de tei sunt binecuvântate. În tradițiile românești, teiul are un loc important. Acesta simbolizează prezența divină și este un arbore sacru, un simbol al vieții și al morții. Acestea sunt și ele sfințite alături de frunzele de nuc și puse prin toată gospodăria.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191