Gogoși cu drojdie, rețetă din anul 1957. Cum le pregăteau străbunii noștri și care era secretul pentru a fi pufoase și aromate

Gogoși cu drojdie, rețetă din anul 1957. Cum le pregăteau străbunii noștri și care era secretul pentru a fi pufoase și aromate

Gogoșile, unul dintre cele mai iubite preparate din toate timpurile. Deși există o mulțime de rețete după care le putem prepara, totuși una singură rămâne populară, cea a străbunilor noștri. Iată rețeta de gogoși cu drojdie din 1957.

PSD Prahova a depus la Tribunal listele candidaților pentru parlamentare. Bogdan Toader pe primul loc la C. Deputatilor, iar Florin Jianu, la Senat

Cine poate să uite, oare, cele mai bune gogoși din copilărie, după rețeta clasică a străbunilor? Preparatul făcea furori printre musafiri, iar toată lumea se așeza cu drag în jurul mesei pentru a savura delicioasele gogoși frământate cu drojdie. Aveau un gust aparte și un aspect deosebit, iar mirosul aromat te făcea să mănânci pe săturate.

Virgiliu Nanu şi Mihai Polițeanu, alături de premierul Marcel Ciolacu la Centenarul FC Petrolul Ploieşti

Gogoșile pot fi servite atât ca desert, cât și la micul dejun, cu dulceață sau brânză, înlocuind cu succes o masă copioasă. Însă, cei care vor să le mănânce ca desert, le pot asezona cu cremă de Nutella sau zahăr și înghețată.

Prezențe de marcă la Centenarul Petrolului! Marcel Ciolacu, printre fanii „lupilor”! Adrian Mutu e și el prezent pe „Ilie Oană”

Lista de ingrediente

Totuși, să revenim la vechea și clasica rețetă din 1957. Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara gogoșile sunt:

-500 de g de făină

-15 g drojdie proaspătă

-1/2 linguriță sare

-puțină esență de vanilie

-puțină coajă de lămâie rasă

-apa cât cuprinde pentru a face o cocă moale

-ulei pentru prăjit gogoșile

-câteva linguri de zahăr pudră

Metoda de preparare

Cum le preparăm? Ei bine, metoda este extrem de simplă, tot ce trebuie să faci este să acorzi foarte mare atenție frământatului. Astfel, făina, drojdia, sarea, vanilia, coaja de lămâie rasă și apa, se amestecă, iar ulterior se frământă treptat până când obținem o cocă moale, în așa fel încât să poată fi luată cu lingura, potrivit reț

Pasul 2 este să lăsăm coca la crescut, iar ulterior, după ce s-a „îngrășat” suficient, se ia cu lingura din ea și se pun grămăjoare într-o tigaie cu ulei încins, la prăjit. Important de menționat este că se procedează ca la gogoșile pripite. La final, acestea se pudrează cu zahăr, după preferință și se servesc calde.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191