
INGREDIENTE
Ingrediente Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
2 oua
200 g iaurt (de preferat iaurt grecesc)
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
250 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 praf de sare
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru decor
Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire:
Cum se prepara Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza bine.
Adauga iaurtul si amesteca bine pana se incorporeaza.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Adauga treptat amestecul de faina in bolul cu oua si iaurt, amestecand continuu pana obtii un aluat omogen. Aluatul va avea o consistenta groasa, dar moale.
Prajirea gogosilor:
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un vas pentru prajit la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de fierbinte (poti testa cu o mica picatura de aluat; daca sfaraie si se ridica la suprafata, uleiul este gata).
Cu ajutorul a doua linguri, ia portii de aluat si toarna-le in uleiul fierbinte. Foloseste o lingura pentru a modela aluatul in forma de gogosi mici.
Prajeste gogosile pana devin aurii si crocante, intorcandu-le ocazional pentru a se rumeni uniform pe toate partile. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 3-4 minute pentru fiecare runda de gogosi.
Scoate gogosile prajite cu o spumiera si pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servirea:
Dupa ce s-au racit putin, presara zahar pudra deasupra gogosilor.
sursa: www.bucataras.ro