Halucinant! Oamenii lui Cioloș promovează legalizarea drogurilor, în timp ce tot mai mulți tineri mor la festivaluri şi în accidente

Halucinant! Oamenii lui Cioloș promovează legalizarea drogurilor, în timp ce tot mai mulți tineri mor la festivaluri şi în accidente

Într-o perioadă în care avem tot mai mulți tineri care au murit sau au ajuns în stare gravă la spital, parlamentarii și liderii REPER promovează dezincriminarea consumului de droguri. Aceștia au lansat o inițiativă legislativă privind dezincriminarea posesiei de canabis până la 3 grame.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Pentru a-și susține proiectul, parlamentarii REPER au mers tocmai la Festivalul de muzică ”Saga”.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

”Dacă ați fost la Saga, înseamnă că i-ați văzut pe colegii mei promovând proiectul 3 grame.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Adică proiectul nostru de lege care dezincriminează posesia de canabis pentru consum propriu până la 3 grame.

 

Are deja avizele Consiliului Economic și Social și Consiliului Legislativ.

 

Înainte să deveniți sceptici, vă invit să citiți proiectul.

 

Este prima inițiativă de acest fel din istoria României și urmărește alinierea legislației antidrog românești cu cea a partenerilor internaționali precum Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Malta, Austria, Cehia, Slovenia, Canada sau Thailanda, cu recomandările Comisiei Globale pentru Politica Drogurilor (GCDP) și cu direcțiile susținute de experții Organizației Națiunilor Unite (ONU) și cei ai Consorțiului Internațional pentru Politicile Publice în Domeniul Drogurilor (IDPC).”, arată Dragoș Pîslaru, europarlamentar al REPER.

 

Ce prevede legea

Propunerea legislativă prevede înlăturarea sancțiunilor penale (închisoare, amendă penală) și înlocuirea acestora cu sancțiune contravențională între 1000 și 3000 de lei pentru posesia de cantități mici de canabis în vederea consumului personal.

 

Aceasta inițiativă este prima de acest fel din istoria României și urmărește alinierea legislației antidrog românești cu cea a partenerilor internaționali precum Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Malta, Austria, Cehia, Slovenia, Canada sau Thailanda, cu recomandările Comisiei Globale pentru Politica Drogurilor (GCDP) și cu direcțiile susținute de experții Organizației Națiunilor Unite (ONU) și cei ai Consorțiului Internațional pentru Politicile Publice în Domeniul Drogurilor (IDPC), arată comunicatul REPER.

 

„Prin dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și substituirea cu amenda contravențională preconizăm scăderi semnificative ale problemelor sociale, medicale și penale asociate consumului de canabis, scăderi semnificative ale consumul de etnobotanice, precum și eliberarea a mai mult de 50% din dosarele DIICOT pentru cantități mici de canabis și eficientizarea activității forțelor de ordine. Reamintim, de asemenea, că 45% dintre tinerii români cu vârste între 16-25 de ani au consumat canabis cel puțin o dată, iar 51% susțin eliminarea pedepselor penale pentru canabis – însemnând peste 1 milion de persoane doar în această grupă de vârstă”, arată inițiatorii propunerii legislative.

 

Persoane arestate tocmai la Festivalul Saga

Șase persoane au fost reținute și una e cercetată sub control judiciar în legătură cu traficul de droguri la Festivalul Saga din București.

 

În weekend, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 6 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de un altul.

 

În urma cercetărilor, s-a constatat că în perioada 23-25 iunie, cei implicați au deținut cantități de droguri de risc și mare risc, precum cocaină, MDMA, ketamină și alpha PHIP, cu scopul de a le vinde la festival.

 

„Pe parcursul activităților judiciare, distinct de acuzațiile penale formulate, s-a constatat faptul că, sub aparența comercializării unor droguri de risc sau mare risc, s-ar fi comercializat comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control național, dar care, prin ingerare, pot afecta grav sănătatea consumatorilor”, informează IGPR.

Judecătorii din cadrul Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a patru inculpați, iar cu privire la ceilalți doi, judecătorul de drepturi și libertăți va decide luni.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191