Iei medicamente? Iată înlocuitoarele lor mai ieftine! Ce poți lua în loc de Augmentin

Iei medicamente? Iată înlocuitoarele lor mai ieftine! Ce poți lua în loc de Augmentin

Stai prost cu imunitatea, răcești ușor și ai nevoie de medicamente? Click! te învață care sunt înlocuitoarele pastilelor care în farmacii sunt foarte scumpe, mai ales dacă nu le poți lua compensate.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Sigur ați auzit de Augmentin. Este un antibiotic și acționează ucigând bacteriile care provoacă infecții. Conține două medicamente diferite denumite amoxicilină și acid clavulanic.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Amoxicilina aparține unei clase de medicamente denumite “peniciline”, cărora le poate fi blocată funcționarea (pot fi inactivate). Cealaltă substanță activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Totuși, acest antibiotic care are un preț piperat în farmacii, poate fi înlocuit cu alt medicament, care este mult mai ieftin. Este vorba despre Enhancin. Conține exact aceleași substanțe active enumerate mai sus, iar prețul este semfinicativ mai mic. Un medic a explicat pe platforma TikTok cu ce se pot înlocui anumite antibiotice sau medicamente folosite în diverse afecțiuni, astfel încât să dăm mai puțini bani în farmacie. 

Mare atenție, însă! Niciun medicament nu poate fi luat fără prescripție medicală. Deci, tratați aceste informații și țineți cont de ele numai la recomandarea unui medic. Astfel, medicamentele prezentate în text, dar și înlocuitoarele lor mai ieftine, trebuie să fie administrate numai după ce primiți ok-ul medicilor. 

Tratamente naturiste pentru răceală

Totuși, dacă răceala nu este foarte gravă, poate fi tratată și naturist. Înainte de apariția industriei farmaceutice, strămoșii noștri foloseau în mod obișnuit plantele pentru a trata anumite afecțiuni. Tusea, nasul înfundat sau care curge, durerile de cap sau dificultățile de respirație pot fi tratate cu remedii naturiste.

Rădăcină de lemn dulce

Potrivit unui studiu, rădăcina de lemn dulce are proprietăți antivirale și antibacteriene dovedite care ajută la ameliorarea anumitor infecții. Datorită acidului glicirizic, un compus activ care se găsește în lemn dulce, această plantă poate relaxa membrana gâtului și ușura respirația. În plus, întărește sistemul imunitar, ajutând organismul să se apere eficient împotriva virușilor patogeni care îl amenință. 

 Potbalul

Folosirea acestei plante pentru ameliorarea bolilor respiratorii datează din antichitate. Cunoscută și sub denumirea de Pas de măgar, această plantă conține compuși activi care pot combate eficient durerile de gât și tusea.

Cimbru

Multe cercetări au evidențiat rolul cimbrului în eliminarea bacteriilor și virușilor care pot ataca organismul și pot curăța plămânii.

Oregano

Oregano este plin de vitamine, întărește apărarea imunitară și ajută organismul să se înarmeze împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Bogat în taninuri și fenoli, are proprietăți antiinflamatorii și antiinfecțioase dovedite, scriu cei de la 

 Menta

Menta conține mentol, o substanță care poate calma căile respiratorii și relaxa mușchii. Poate atenua simptomele legate de bronșită sau răceala comună și ușurează respirația. Într-adevăr, oamenii de știință dezvăluie că mentolul ajută la deschiderea tuburilor bronșice și la ameliorarea disconfortului respirator legat de afecțiunile pulmonare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191