Imagini cu ofensiva terestră a Israelului în Gaza. Lupte corp la corp cu Brigăzile al-Qassam

Imagini cu ofensiva terestră a Israelului în Gaza. Lupte corp la corp cu Brigăzile al-Qassam

Soldaţii israelieni sunt angajaţi în „lupte feroce corp la corp” în partea de nord a Fâşiei Gaza cu Brigăzile al-Qassam, aripa armată a grupării islamiste Hamas, în timp ce armata israeliană continuă ofensiva terestră şi atacurile aeriene în enclava palestiniană, relatează marţi agenţiile DPA şi EFE, potrivit Agerpres.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

„În timp ce noi vorbim acum, soldaţii noştri luptă pe front (…), sunt angajaţi în lupte feroce corp la corp, elimină terorişti”, a declarat purtătorul de cuvânt Forţelor de Apărare a Israelului (Israel Defense Forces – IDF), Daniel Hagari.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Acest tip de luptă ne pune în pericol forţele şi implică un preţ ridicat”, aşadar „săptămânile următoare vor necesita rezistenţă şi răbdare din partea noastră, a tuturor”, a continuat oficialul israelian, care a mai spus că „sute de ţinte ale organizaţiei teroriste criminale Hamas” au fost lovite în „atacuri coordonate terestre şi aeriene”.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Imagini difuzate de armata israeliană arată soldaţii acesteia înaintând prin moloz printre clădirile în ruine distruse de bombardamente, în timp ce Ministerul Sănătăţii din Gaza a actualizat marţi bilanţul victimelor la de morţi şi de răniţi.

Potrivit ONU, care a descris câmpul de luptă din Fâşia Gaza drept un „cimitir” pentru copii, situaţia umanitară „dezastruoasă” continuă să se agraveze pentru cei 2,4 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene, care în urma blocadei israeliene nu mai au acces la apă, alimente, energie şi combustibil.

După ce s-a axat pe bombardamente masive în prima fază a ripostei ce a urmat atacului surpriză al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, care a provocat peste de morţi şi peste de răniţi, armata israeliană a intensificat începând de vineri şi mai mult atacurile aeriene şi a început desfăşurarea progresivă de trupe la sol în partea de nord a Fâşiei Gaza. Brigăzile al-Qassam au semnalat la rândul lor marţi lupte în desfăşurare în acea parte a enclavei palestiniene.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191