Imagini din Ceatalchioi, din locul unde a căzut drona rusească. Bucăți care ar putea fi dintr-o dronă, găsite de jurnalistul Digi24

Imagini din Ceatalchioi, din locul unde a căzut drona rusească. Bucăți care ar putea fi dintr-o dronă, găsite de jurnalistul Digi24

O echipă Digi24 a ajuns în localitatea tulceană Ceatalchioi, aflată pe malul Dunării, acolo unde au fost găsite resturi din ceea ce se bănuiește că ar fi o dronă rusească. 

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Jurnalistul Digi24 Alin Borcea este la Ceatalchioi și a văzut cum arată locul unde a căzut drona.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

În jur de văd efectele impactului puternic și al suflului exploziei. Copacii din zonă sunt arși, nu mai au ramuri și frunze. În locul exploziei este totul distrus.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Din această zonă au adunat echipele de investigație ale armatei fragmente care pot fi parte a unei drone.

Jurnalistul Digi24 a găsit și el fragmente de fibră de carbon, aluminiu și hârtie care par să fie dintr-o dronă. În zonă mai sunt și alte astfel de fragmente, mai mari sau mai mici, deși cercetarea la fața locului a fost încheiată, relatează jurnalistul. 

Nu știm dacă aceste fragmente sunt dintr-o dronă kamikaze rusească, dar este un semnal puternic că dacă ar fi asa, ar însemna o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale, a relatat Alin Borcea.

Primarul comunei Ceatalchioi a cerut sprijin pentru locuitorii satului Plauru, aflat la cel mult 300 de metri de portul Izmail care a fost atacat masiv în ultima perioadă. El a discutat cu ministrul Apărării posibilitatea ca cei care doresc să fie strămutați și să primească mâncare și cazare, așa cum primesc și cei din Ucraina. 

Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și e posibil să fi fost folosită pentru spionaj, au declarat pentru surse implicate în ancheta demarată de autoritățile românești. 

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, în localitatea Plaurul, care se alfă pe celălalt mal al Dunării de portul Ismail, atacat în ultimele zile de ruși.

Cu o zi în urmă, oficialii de la București negau că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României. Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri că a solicitat „o investigație de urgență și profesionistă”. Șeful statului a adăugat că „dacă se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă”.

El a explicat și de ce autoritățile au făcut declarații contradictorii pe acest subiect. „În situația în care ne aflăm, în situația de război la granița noastră, trebuie să înțelegem că avem o situație fluidă, cum spun experții. Deci astăzi, avem altă situație decât ieri, asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmații care angajează statul român în baza unor supoziții. Trebuie să avem dovezi”, a spus Iohannis.

Ucrainenii au spus încă de luni că o dronă rusească a căzut pe teritoriul României și susțineau că au dovezi în acest sens. Inițial, autoritățile române i-au contrazis. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191