Înălțarea Sfintei Cruci, zi de post și rugăciune ce marchează sfârșitul verii și începutul toamnei

Înălțarea Sfintei Cruci, zi de post și rugăciune ce marchează sfârșitul verii și începutul toamnei

Pe 14 septembrie, creștinii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, o zi de post și rugăciune profundă, simbolizând iubirea și salvarea lumii prin jertfa lui Hristos. Aceasta sărbătoare impune un post strict, reflectând suferința și moartea Mântuitorului pe cruce. Credincioșii postesc pentru sănătate și bunăstare, iar mulți aleg chiar postul negru, în semn de purificare a trupului și a sufletului.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ziua Crucii amintește de două momente istorice importante: descoperirea Sfintei Cruci și înălțarea ei de episcopul Macarie al Ierusalimului în anul 335, și recuperarea acesteia de la perși de către împăratul bizantin Heraclius în 629. În această zi, credincioșii evită consumul de carne, lactate, ouă, și chiar anumite alimente precum usturoiul și nucile, al căror miez amintește de semnul crucii.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

 

În tradiția populară, sărbătoarea marchează și sfârșitul verii și începutul toamnei. În zonele viticole din sudul țării, este cunoscută drept „Cârstovul Viilor”, iar în credințele vechi, „Ziua Șarpelui”, când se crede că reptilele se retrag pentru a hiberna. O legendă rurală spune că șerpii se adună și formează o piatră prețioasă, despre care se crede că are puteri vindecătoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191