INCREDIBIL. Iarba din Prahova e de șase ori mai scumpă decât cea din Buzău

INCREDIBIL. Iarba din Prahova e de șase ori mai scumpă decât cea din Buzău

O hotărâre a Consiliului Județean Prahova de ieri a scos în evidență o aberație financiară încredibilă care îi va afecta foarte mult pe fermierii prahoveni.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

33 lei/tona de iarbă la Buzău, 200 lei/tona în Prahova

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Consiliul Județean Prahova a aprobat ieri hotărârea ”privind stabilirea prețurilor medii ale produselor agricole și a prețului mediu al ierbii obținută de pe pajiști, pentru anul fiscal 2023”. Astfel, s-a adoptat prin această hotărâre că ”Se stabilește prețul mediu al ierbii obținută de pe pajiști, pentru anul 2023, în valoare de 0,20 lei/Kg”.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Numai că acest preț a scandalizat pe fermieri considerând-o exagerat de mare. Totodată, aceștia susțin că această valoare a ierbii obținută de pe pajiști nu a fost fundamentată de către Direcția Agricolă Prahova condusă de Mita Enache, protejata ministrului Agriculturii Petre Daea, ci pur și simplu scoasă ”burtă”.

Revolta fermierilor prahoveni este justificată și de faptul că în județul vecin, Buzău, s-a hotărât că ”Pentru anul fiscal 2023 se stabileşte preţul mediu/tonă masă verde obţinută de pe pajişti, la 33 lei/tonă”. Asta înseamnă că în Buzău prețul ierbii obținută după pajiști este de 33 lei/tona, iar în Prahova este 200 lei/tona.

Practic, iarba de pe pajiștile prahovene este de șase ori mai scumpă decât cea din Buzău! De ce? Pentru că așa a stabilit Mita Enache, pupila lui Petre Daea de la Direcția Agricolă Prahova.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191